Εντολή για έλεγχο “Πόθεν Έσχες” της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή

Στον Εισαγγελέα έχουν διαβιβαστεί τα έγγραφα και πειστήρια από τις έως τώρα έρευνες στην “Κιβωτό του Κόσμου”, ενώ διαβιβάστηκε εντολή για έλεγχο “Πόθεν Έσχες” της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή

Στα στοιχεία της προέδρου του Δ.Σ. της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή στους λογαριασμούς της οποίας εντοπίσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και προκύπτει ότι η ίδια  διαχειριζόταν μεγάλο μέρος των οικονομικών της ΜΚΟ, διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, ο έλεγχος των δηλώσεων της περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και τα οικονομικά στοιχεία του συζύγου της.

Στους λογαριασμούς της πρεσβυτέρας και του πατέρα Αντωνίου έχουν δεσμευτεί σχεδόν €300.000 , σε χρηματοκιβώτιο σε διαμέρισμα της ΜΚΟ στον Κολωνό ποσό €350.000, με διαχειρίστρια τη Σταματία Γεωργαντή, μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου.

Η εντολή να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της πρεσβυτέρας, προέκυψε προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.