Εντολή εκκένωσης για το Πανόραμα της Βούλας με ενεργοποίηση του 112

Έχουν εκκενωθεί κατοικιες του Πανοράματος Βούλας με ενεργοποίηση του 112, ενώ χωρίς ρεύμα είναι τα νοικοκυριά σε Γλυφάδα και Βούλα

(05/06-23.00) Σε ύφεση η εστία φωτιάς στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής ωστόσο κατά τις πρωινές ώρες (05/06) θα επιχειρήσουν από αέρος πτητικά εναέρια σε ρίψεις νερού. Ενώ στα σημεία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμένουν σε επιχειρησιακή συνδρομή επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην πυρκαγιά στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής διατίθενται περισσότεροι απο 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα που, ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και οικόσιτων ζώων.

(04/06-21.00) Σύμφωνα με την ενημέρωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, το μέτωπο της φωτιάς “δημιουργεί” το δικό της κλίμα σε εξέλιξη. Στις ισχυρές ανοδικές κινήσεις του αέρα κατά την καύση, καύτρες στροβιλίζονται στην ατμόσφαιρα ενώ τα καθοδικά ρεύματα του αέρα, μεταφέρουν τις καύτρες και προκαλούν την επέκταση του μετωπου της φωτιάς, με ενάρξεις νέων εστιών.

(04/06-16.00) Στο μέτωπο της φωτιάς μετέβησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου για να ενημερωθούν από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πορεία της πυρκαγιάς.

Καταγγελίες πολιτών και των Δημοτικών Αρχών, στους οποίους μαίνεται η φωτιά, έχουν καταγγείλει εκρήξεις και βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ πρίν την έναρξη της αρχικής εστίας φωτιάς.

ΔΕΔΔΗΕ “Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε από υποσταθμό

Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ αμφισβητούν ότι υπάρχει ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό της. Ωστόσο ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει έκρηξη ή πτώση καλωδίων κατά την έναρξη της φωτιάς στο ωστόσο επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος.

Σε επιχειρησιακή συνδρομή στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς μετέβησαν 72πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενω από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού.

Για τα αίτια της πυρκαγιας τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διεξάγει διερεύνηση των συνθηκών εκδήλωσης της αρχικής εστίας.

O Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγορης Κωνσταντελλος, αιτήθηκε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος. “Έχουν ανοίξει αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.