Ένωση Αξιωματικών Αττικής: “Δε δικαιούσαι να απουσιάσεις – το οφείλεις στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου”

Ανακοίνωσης της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής για τη  πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία.

“Για μία φορά ακόμη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για προστασία των εισοδημάτων μας αποδείχθηκαν «ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ», καθόσον η πραγματικότητα τους διαψεύδει παταγωδώς.
Ειδικότερα:
Από 01/01/2017 «πάγωσαν» οι μισθολογικές προαγωγές και ωριμάνσεις, παρά τις συνεχείς δηλώσεις ανωτάτων κυβερνητικών παραγόντων ότι θα βρεθούν ισοδύναμα και δεν θα ισχύσει ο νόμος που ψήφισαν τον Ιούνιο του 2016.
Αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των μισθών μας.
Καταρτίζεται ερήμην μας νέο μισθολόγιο, όπου σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο προβλέπονται και νέες μειώσεις των μισθών μας.
Μειώθηκαν δραματικά, σε ποσοστά 25% – 30%, οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων, με την ισχύ του «αντιασφαλιστικού εκτρώματος» που ψήφισε η κυβέρνηση τον Μάιο του 2016, με αποτέλεσμα οι νέες συντάξεις να είναι επιδόματα φτώχειας.
Και βέβαια μετά τα προαναφερόμενα « ούτε φωνή ούτε ακρόαση» κατά τη λαϊκή ρήση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, όπως ρητά είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα;
– Να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τις ζωές μας;
– Να μας εμπαίζουν, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας;
Την απάντηση θα την δώσουμε όλοι μαζί στην μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος. Και θα είναι αυτή που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ”.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.