Ενώπιον του Ανακριτή Λυκουρέζος- Παναγόπουλος

Υποβασταζόμενος και εμφανώς ταλαιπωρημένος έφτασε στο Εφετείο με μεταγωγή ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κα ο δικηγόρος Θοδωρής Παναγόπουλος, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» .

 Το όχημα της Ασφάλειας εισήλθε στο υπόγειο παρκινγκ του Εφετείου (22/04-12.15) μετάγοντας τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο στο Εφετείο,  προκειμένου να απολογηθεί.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης

Και οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατάθεσε (21/04) αγωγή κατά της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, εγκαλώντας την ότι παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς του.

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες (σ.σ προχθές ) κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.  Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις» δήλωσε ο Θρασύβουλος Κονταξής ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Οι δύο ποινικολόγοι παρέμειναν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Μετά το τέλος της απολογίας τους Ανακριτής και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση .