Ενωμένη Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη στο Α.Τ. Λαγκαδά και στο Hot Spot Λαγκαδίκια

..»Μπορεί να αποσπάστηκαν στο Α.Τ. Λαγκαδά Αστυνομικοί από Αθήνα για να καλύψουν τις ανάγκες των HotSpotτου τομέα, όμως ήρθε η στιγμή να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες και το ήδη αποδυναμωμένο και κουρασμένο προσωπικό πρέπει να καλύψει και αυτές τις θέσεις με αποτέλεσμα την εξάντληση τους»»..

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τμήμα όπου δεν λειτουργούσε κανένα από τα τρία κλιματιστικά, πράγμα που όχι μόνο δημιουργεί δυσβάστακτες συνθήκες εργασίας για τους Αστυνομικούς αλλά ταλαιπωρεί και όσους επισκέπτονται ή μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα. Αίτημα για δαπάνη είχε πραγματοποιηθεί άλλα μάλλον κάποιοι έκριναν ότι δεν ήταν αναγκαία.

Η έλλειψη προσωπικού έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση την λειτουργία της Υπηρεσίας αναγκάζοντας μέχρι και τον Διοικητή να εκτελέσει καθήκοντα ΑΞ.ΥΠ. καθώς οι ανακριτικοί του τμήματος δεν επαρκούν. Μπορεί να αποσπάστηκαν στο Α.Τ. Λαγκαδά συνάδελφοι από Αθήνα για να καλύψουν τις ανάγκες των HotSpotτου τομέα, πλην όμως ήρθε η στιγμή να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες και το ήδη αποδυναμωμένο και κουρασμένο Α.Τ. πρέπει να καλύψει και αυτές τις θέσεις με αποτέλεσμα την εξάντληση του προσωπικού.

at_lagkada1Η έλλειψη οχήματος τόσο για επιδόσεις, καθώς αναφερόμαστε σε έναν τεράστιο τομέα, αλλά και για την εποπτεία των hotspotτου τομέα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το hotspotστα Λαγκαδίκια. Εκεί αντικρίσαμε κοντέινερ δίπλα στα σκουπίδια, ανάμεσα στους μετανάστες. Χωρίς να προσφέρουν κάποιου είδους ασφάλειας ή έστω ορατότητας και δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης απομάκρυνσης των συναδέλφων σε περίπτωση επίθεσης. Και γύρω γύρω οι «φιλοξενούμενοι» να βάζουν φωτιές για να μαγειρέψουν δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των συναδέλφων. Μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας στην Θεσσαλονίκη που τελικά αναγνώρισαν τα προβλήματα και δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν.

Σήμερα, μία βδομάδα μετά την επίσκεψη της Ενωμένης Θεσσαλονίκης και την διαπίστωση των προβλημάτων, δόθηκε λύση για τα κλιματιστικά αρχικά. Επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν με έξοδα της Ε.Α.Υ.Θ., η οποία εδώ και πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων όπως ποτέ άλλοτε. Για τα υπόλοιπα προβλήματα συνεχίζουμε να προσπαθούμε.

 

at_lagkada2

 

Αγωνιζόμαστε για να βρούμε λύσεις γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα προβλήματα όλων των Υπηρεσιών, γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα να ενημερώσουν οποιοδήποτε μέλος μας και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να βρούμε λύση.
Πριν μία βδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Α.Τ. Λαγκαδά από τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Υ.Θ. Συμεωνίδη Χρήστο και τα μέλη της Ενωμένης Θεσσαλονίκης, Μαλογιάννη Χρήστο, Σταμπουλή Λεωνίδα, Φαρσαράκη Βιβή και Χατζή Θεόδωρο.

Ενωμένοι για τον Συνάδελφο
ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ