Ενάς τραγικός επίλογος σε μια ζωή που “ΔΕΝ ήταν τέλεια”, και δεν υπήρξε “υπέροχη”..

Η πορεία της ζωής μας, δεν εξαρτάται πάντα και απόλυτα από τις επιλογές μας.. Οφείλουμε να συνεχίζουμε ακόμα και όταν δεν έρχονται όπως θα θέλαμε..  “Η ζωή ΔΕΝ χρειάζεται να είναι τέλεια, για να είναι υπέροχη”, δεν είναι όμως δίκαιο, να είναι τόσο άδικη..

Χαθήκαμε…

 Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του θύματος στη φωτιά που ξέσπασε στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά της Νέας Ποτίδαια στη Χαλκιδική (18/02- 08.50) ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία της Δημοσιογράφου Καρολίνας Nudl Κάλφα.

Είναι η πιο  δύσκολη στιγμή για έναν δημοσιογράφο, να γράψει μια είδηση, ένα γεγονός, στο οποίο ένας συνάδελφος με τον οποίο έχουν παρακαθίσει στα ιδια γραφεία, έχουν συνεργαστεί στους ίδιους εργασιακούς χώρους, έχουν ανταλλάξει απόψεις σε συζητήσεις στις ατελείωτες ώρες αναμονής για ένα κοινής λήψης ρεπορταζ, έχουν πιει καφέ και έχουν εργαστεί σε αργίες που άλλοι βρίσκονται με τις οικογένειές τούς- εκείνοι ομως εργάζονται οπως τις καθημερινές τις ίδιες ή και περισσότερες ώρες- “ταξιδεύει” αναπάντεχα ξαφνικά και απρόσμενα.. Και αυτή η Κυριακή της Τυρινής (18/02) είχε τρεις (!) “απουσίες” Δημοσιογράφων προς το “μεγάλο ταξιδι”..

.. Απεχθάνομαι τους αποχαιρετισμούς..

Στα “ταξίδια” δεν ακολουθώ τον τελευταίο “αποχαιρετισμό”, γιατί για εμένα, “τελευταίο” είναι όταν λείπουν μνήμες και σκέψεις με αυτούς που “φευγουν”.. Έχω τις μνήμες και “τους συζητάω” κι έτσι, είναι ακόμα, ανάμεσά μας.. Εχουν όμως “φύγει”.. Απρόσμενα, Ξαφνικά, Άδικα.. Όπως η Καρολίνα Nudl Κάλφα..

Η 10η Νοεμβρίου του 2011 για όλους μας τους εργαζόμενους του ALTER ήταν το “πριν” που σε τίποτε δεν ήταν ίδιο με την “επομενη ημέρα” και όσες ακολούθησαν και σίγουρα απέχει από το “σήμερα”..

10/11 2011 ο τηλεοπτικός σταθμός Alter αναστέλλει την εκπομπή  σήματος στις τηλεοπτικές συχνότητες των πανελλαδικής εμβέλειας σταθμών.. Περίπου 700εργαζόμενοι (και οι οικογένειες τους) παρά τη συνεχή και αδιάκοπη εργασία τους, παραμένουν μεχρι σήμερα (02/2018) απλήρωτοι.. Δεδουλευμένα ενός και πλέον χρόνου “έγιναν “Δωρεά” στις τσέπες εργοδοτών που -προφανώς και εν αγνοία μας- ανήκαν στο “Κίνημα ΔΕΝ πληρώνω” και οι εργαζόμενοι του Τ/Σ Alter “Εθελοντές” εν αγνοία τους..

Από τότε πολλά άλλαξαν..  Δημοσιογράφοι και Τεχνικοί εγκατέλειψαν το χώρο, όταν έμειναν άνεργοι, όχι γιατί δεν ήταν καλοί επαγγελματίες αλλά γιατί δεν ειχαν “επιλέξει” να κάνουν Δημόσιες Σχέσεις.. Άλλοι βρέθηκαν χωρισμένοι, άλλαξαν επαγγελματική ενασχόληση, ενω κάποιοι λίγοι- αγωνιστές- συνέχισαν ως freelancers.. Με το “προσκλητήριο” όσων έχουν “φυγει” να καταγράφει-τον τελευταίο χρονο-  με μεγάλη συχνότητα, “απουσίες”..

Με την Καρολινα συναντηθήκαμε στο Alter, όταν πήγα εγώ στο Σταθμό (09/2005) εργαζόταν στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Σοβαρή, Επαγγελματίας με Δημοσιογραφική οπτική, ακέραιη στις Αρχές της. Υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια- στην έναρξη του Σταθμού- των δελτίων του ΑΝΤ1 με τον Τερενς Κουίκ. Θα μπορούσε να έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην επαγγελματική της πορεία.. Είχε προτάσεις αλλά είχε και κάτι άλλο πιο ισχυρό. Αρχές και Αξίες. Σεβασμό και Ήθος.

Η Καρολίνα Νudl Κάλφα, μεγάλωνε μόνη τον γιο της και εργαζόταν με τις ώρες, για να μην του λείψει τίποτε. Και τα είχε καταφέρει.. Λάτρευε τα ζώα- πρόσφατα είχε “υιοθετήσει” από το δρόμο, γατάκι που το φώναζε Φοίβο-. Αγωνίστρια, Δυνατή και Ευαίσθητη.. Όμορφη ψυχή σε μια γοητευτική παρουσία που σε κέρδιζε στην επικοινωνία.

Είχε καταφέρει και κάτι ακόμα .. Να χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από συναδέλφους και συνεργάτες της, γιατί στην Καρολίνα,  αμέσως αναγνωριζες στα μεγάλα καστανά της μάτια τη μελαγχολία, όσα βάραινε την ψυχή της, αλλά ποτέ δεν παραπονιόταν..

Ακόμα κι όταν το Alter την άφησε στο δρόμο όπως και τους υπόλοιπους σχεδόν 700εργαζόμενους στο Τ/Σ δεν το εβαλε κατω. Ο γιος της τελείωνε το Λύκειο και το εισόδημα της μονογονεϊκής οικογένειας της, ήταν η εργασία της ως Δημοσιογράφος.

Προσπάθησε να βρει δουλειά στα γνωστά “μαγαζιά ” αλλά η Καρολίνα δεν έκανε εκπτώσεις για να πάρει μια δουλειά. Ήταν επαγγελματίας και Δημοσιογράφος από αυτούς που ξεχωρίζεις στη δουλειά τους. Η “πιάτσα” δεν είχε “χώρο” για μια τέτοια επαγγελματία που δεν επέλεξε “εκπτώσεις” για να πάρει ή και να κρατήσει μια δουλειά.  Δεν το βάλε κάτω. Επέστρεψε στη γενέτειρά της στα Γλυκά Νερά, της Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική,  στο πατρογωνικό της, μαζί με τη μητέρα και το γιο της και έγινε..  αγρότισσα.

Η ίδια σε συνέντευξή της (24/05 2016) είχε αναφερθεί σε αυτή την αλλαγή στην πορεία της ζωής της.

Χαθήκαμε..

Τελευταία φορά είχαμε συναντηθεί σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Δημοσιογράφους.. Από “τότε” (2011) είχαν περάσει πέντε χρόνια (2016) .. ο χρόνος της είχε φερθεί με σεβασμό.. Ο γιος της σπούδαζε στη Θεσσαλονίκης, περήφανη για την πορεια του.. Μονιμη κάτοικος Νέας Ποτίδαιας, Χαλκιδικής, πια.. Μαζί, η μητέρα της, αντιμετώπιζε- πια – προβλήματα υγείας..  Είπαμε να βρεθούμε για καφέ, μαζί με λοσους βρεθηκαμε,  “να θυμηθούμε τα παλιά και να πουμε τα νέα μας”, αλλά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αυτών των “υποσχέσεων”, δεν υλοποιήθηκε..

Η Καρολίνα είχε “ΜΟΤΟ ζωής”, και το υποστήριζε, “Η ζωή ΔΕΝ χρειάζεται να είναι τέλεια, για να είναι υπέροχη”..

Η ταυτοποίηση των στοιχείων της Καρολίνας (18/02), ως θύμα στη φωτιά που ξέσπασε στη μονοκατοικία οπου διέμενε στη Χαλκιδική, ήταν “ο τραγικός επίλογος σε μια ζωή που “ΔΕΝ ήταν τέλεια”, και δεν υπήρξε “υπέροχη””..

“Καλή γαλήνη” Καρολίνα..

_____________

* Η κηδεία της Καρολίνας Nudl Κάλφα θα τελεστεί την Τετάρτη (21/02) στα Νέα Μουδανιά, Χαλκιδικής .