“Εν μέσω περιορισμών για τον κορωνοϊό, στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονικης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» προφανώς ζούμε σε αλλο κόσμο”!

Μέτρα για την αναστολή εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση, δεν εφαρμόζονται από τη διαχειρίστρια εταιρεία στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

“Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας με πλήρη την έξαρση του κορονοϊού, η κυβέρνηση καθημερινά λαμβάνει σκληρά (αλλα μάλλον απαραίτητα) μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του ιού, στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονικης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» προφανώς ζούμε σε αλλο κόσμο….!!!

Η διαχειρίστρια εταιρία δεν εχει προβεί σε κανένα μετρο αντιμετωπισης της πανδημιας, δεν εχει λάβει καμία φροντίδα για τους εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο αλλα και για το επιβατικό κοινό.

Δεν εχει προμηθεύσει το προσωπικο ούτε τα πλέον αυτονόητα (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες).

Δεν εχει δημιουργήσει σημεία με αντισηπτικά υγρά για απολύμανση των χεριών.

Δεν εχει κανει απολυμανση σε κανέναν χώρο του αεροδρομίου.

Δεν εχει προσλάβει επιπλέον προσωπικο για μεγαλύτερη και πιο σχολαστική καθαριότητα σε όλους τους χώρους και ειδικά στις τουαλέτες.

Δεν εχει υποχρεώσει κάποιες αεροπορικές εταιριες να σταματήσουν το preboarding, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε μικρό χώρο.

Δεν αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων.

Δεν εχει χρησιμοποιήσει περισσότερα λεωφορεία ώστε να μεταφέρονται λιγότεροι επιβάτες απο και προς το αεροσκάφος, για να μην συγκεντρώνεται πολυ κόσμος μεσα σε αυτά.

Δεν εχει ληφθή καμία μέριμνα για τους συναδέλφους που εκτελούν διαβατηριακο έλεγχο στην είσοδο και στην έξοδο και έρχονται σε επαφή με τοσο κόσμο.

Προφανώς, πρεπει κάποιοι να νοσήσουν και κατόπιν να ξεκινήσει η διαδικασία για να ενεργοποιηθει η διαχειρίστρια εταιρία του Αεροδρομιου.

Υ.Γ.1: Όσο φιλότιμες προσπάθειες και να έγιναν απο την Υπηρεσια μας (ΓΑΔΘ, ΔΑΚΑΘ) αλλα και απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονικης, που μας προμήθευσαν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, δεν επαρκούν αφού πρεπει συνολικά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με συντονισμένο σχέδιο και απόλυτη σοβαρότητα.

Υ.Γ.2: Πρεπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο γιατρό του Αεροδρομίου κύριο Μπουτο Γιωργο, για την υπερπροσπάθεια που καταβάλει καθημερινά ενημερώνοντας και βοηθώντας όλους τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου

Υ.Γ.3: Άυριο ίσως η κυβέρνηση να αποφασίσει την ολικη απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών και εμεις ακόμα συζητάμε για τα αυτονόητα μέτρα που πρεπει να λάβει η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου”.

Μανωλης ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Μέλος ΔΣ της ΕΑΥΘ
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος του ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ