“Εν υπνώση και αδρανής” στην επίθεση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι “μασκαράδες” έφτασαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, χωρίς να αντιληφθούν την κίνησή τους. Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία… μετά.

Προκαλεσαν εμπρησμό σε σταθμευμένα σχήματα έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αφού “αποκόπηκαν” από αποκριάτικο πάρτι στην περιοχή του Κεραμεικού. Λογω της ημέρας κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι και οι περίπου 30 “μασκαραδες” πεζή κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κουμουνδούρου.

Η στατική διμοιρία των ΜΑΤ, δεν είχε διατεθεί τη συγκεκριμένη ώρα της επίθεσης, με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό “εν υπνώση και αδρανή” επιτρέποντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Οι Αστυνομικοί που εσωτερικά εκτελούσαν υπηρεσία στα γραφεία δεν ήταν σε θεση να αποτρέψουν την επίθεση, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και δίκυκλα της ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο και δέχθηκαν επίθεση με μολώτοφ. Απο αυτη την επίθεση, τραυματίσθηκε ελαφρά Αστυνομικός, ενω ενας ακομα με ταχυπαλμιες μεταφερθηκε στο 401ΓΣΝ. Ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι και ο σκοπός των γραφείων από τζάμια λόγω θραύσης τζαμαρίας.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -κι ενώ ήταν σε εξέλιξη τα μέτρα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ -προκάλεσε επανασχεδιασμό γαι τη διάταξη δυνάμεων της ΕΛΑΣ, με το ένστολο προσωπικό να μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας ενώ και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ συμμετείχε στις αναζητήσεις.

Οπως επισημαίνεται απο Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη επίθεση δε θα πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς λόγω της ημέρας πολίτες όλων των ηλικιών ήταν στους δρόμους και στην περιοχή. Ωστόσο και ο στόχος, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έχει τη δική της σημαιολογία. Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις Αστυνομικές δυνάμεις στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας προσήχθησαν 44άτομα εκ των οποίων 7 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.