ΕΝ.ΑΞ.ΠΥ: "Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία, να θεσμοθετήσει κανόνες υγιεινής και ασφάλειας".

Επιστολή προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, απέστειλε (30/08) η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικόυ Σώματος με αφορμή τον τραυματισμό των δύο Πυροσβεστών στο έργο κατάσβεσης δασικής φωτιάς στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας (29/08).

ΠΥ ” Ενώ ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από την επιστολή μας προς την πολιτική μας ηγεσία, για την επί έτη, απουσία θεσμικού πλαισίου κανόνων υγιεινής και  ασφάλειας στο Π.Σ. μετά τον τραυματισμό συναδέλφου  σε πυροσβεστική επιχείρηση στην Καστοριά, εχθές άλλοι δύο συνάδελφοι τραυματίστηκαν, πάλι σε πυροσβεστική επιχείρηση στο Θέρμο Αιτωλ/νιας.
Ευχόμαστε στους συναδέλφους ταχεία ανάρρωση και γρήγορα πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.
 Καλούμε για άλλη μια φορά την  νέα πολιτική ηγεσία, να “κάνει τη διαφορά” και να προχωρήσει στο επί χρόνια “άβατο” της θεσμοθέτησης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
 Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα να χρησιμοποιούν  σε όλες τις επιχειρήσεις τα διατιθέμενα μέσα ατομικής προστασίας και να ακολουθούν τις κατευθύνσεις   της πυροσβεστικής τέχνης, τακτικής και στρατηγικής, ώστε με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια να επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότητα των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.
 Η  πολιτική προστασία της χώρας μας βρίσκεται επιχειρησιακά στα χέρια των Πυροσβεστών.
 Ο Ασφαλής Πυροσβέστης εγγυάται την αποτελεσματική προστασία της χώρας.”