ΕΝ.ΑΣ.Υ Ροδόπης: Κατέθεσαν μήνυση για παραβιάσεις κανόνων υγείας σε βάρος Αστυνομικών

..”Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατά παντός υπευθύνου, για παραβιάσεις σε βάρος Αστυνομικών που διατάσσεται η απόσπασή τους στην Ειδομένη, στην Λέσβο και στην Σάμο για την διαχείριση του προσφυγικου -μεταναστευτικου, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα -προηγούμενοι εμβολιασμοί, χορήγηση υγειονομική υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονιδια ή αερογενως -“..

image

Μόλις κατατέθηκε από την Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατά παντός υπευθύνου για τις παραβιάσεις των διατάξεων του Π. Δ. 45/2008 Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία, που γίνονται σε βάρος των μελών μας που διατάσσεται η απόσπασή τους στην Ειδομένη, στην Λέσβο και στην Σάμο για την διαχείριση του προσφυγικου -μεταναστευτικου, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα (προηγούμενοι εμβολιασμοί, χορήγηση υγειονομική υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονιδια ή αερογενως )! ! ! ! ! !
Αιτούμαστε την διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της Έκθεσης, Παράβασης Καθήκοντος και της Απόπειρας Σωματικής Βλάβης τελουμενης δια παραλείψεως.
Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας, συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα με κάθε πρόσφορο μέσο.