ΕΝ.ΑΣ.Υ Φθιώτιδας: Υγειονομική “βόμβα” στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης

..”ελλειψης συνεργείου καθαρισμού, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία (υου Αστυνομικού  προσωπικό) και των κρατουμενων.
..μη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαριότητας και τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργεί αφόρητη ατμόσφαιρα..
..μη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, έχει ως αποτέλεσμα την δυσχερή επιτήρηση των χώρων των κρατητηρίων (στο Τμήμα Μεταγωγών της Λαμίας)”..

image

Επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας, με κοινοποίηση μεταξύ άλλων στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, επέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, προς επίλυση προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το Τμήμα Μεταγωγών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λαμίας

Το κειμενο της επιστολής:

“Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε την 15-06-2016 με τους υπηρετούντες στο Τμήμα Μεταγωγών & Δικαστηρίων Λαμίας συναδέλφους μας, θα ήθελε να σας μεταφέρει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια τους, για την μη επίλυση μέχρι σήμερα των κάτωθι ζητημάτων:
Της έλλειψης συνεργείου καθαρισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση απορριμμάτων και ακαθαρσιών εντός των χώρων των κρατητηρίων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ιδίων όσο και των κρατουμένων.
Της μη λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαριότητας και τις υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών, δημιουργεί μία αφόρητη ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των κρατουμένων.
Της μη λειτουργίας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που έχει ως αποτέλεσμα την δυσχερή επιτήρηση των χώρων των κρατητηρίων.
Της έλλειψης ενός (1) δεύτερου περιπολικού οχήματος, με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται τόσο οι απαιτούμενες συνοδείες, όσο και τυχόν έκτακτες μεταγωγές για πρώτες βοήθειες στο Γ.Ν.Λαμίας.
        Σας καλούμε λοιπόν, στο μέρος που άπτεται της αρμοδιότητάς σας, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση των ως άνω ζητημάτων, τα οποία τυγχάνουν μείζονος σημασίας για την ομαλή λειτουργία της ως άνω Υπηρεσίας.
        Τέλος δηλώνουμε ρητά ότι, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.