“Εμπαιγμός και κοροϊδία των αστυνομικών με το “Πόθεν Έσχες”

Το κείμενο όπως έχει αποστείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Nantiareport.gr

“Είναι πραγματικά ντροπή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό με το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Με την διαταγή των τελευταίων όμως ημερών η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Κατά τα έτη 2016–17, είχαμε υποβάλλει κανονικά όλοι οι συνάδερφοι ως οφείλαμε, την οριστικοποίηση της δήλωσης του Πόθεν έσχες. Εξαιτίας όμως της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα, έπρεπε να ξανακάνουμε πάλι την διαδικασία της οριστικοποίησης έως τον Μάρτιο του 2019.

Έπρεπε έτσι οι γραμματείες των τμημάτων που κοινοποιήθηκε η διαταγή να ενημερώσουν όλους τους συναδέρφους να ξανακάνουν την διαδικασία. Παρόλα ταύτα όμως, πολλοί αστυνομικοί, όπως και εγώ, που ήμασταν με διάθεση, απόσπαση κλπ. μακριά από τα τμήματά μας, δεν ενημερωθήκαμε ποτέ από τις γραμματείες μας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προβούμε ξανά στην παραπάνω διαδικασία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο καθένας από εμάς να το καταλάβει από μόνος του όταν μπήκε στην εφαρμογή να κάνει την αίτηση για το φετινό πόθεν έσχες του 2019. Εκεί ο καθένας από εμάς διαπίστωσε ότι θα πρέπει να πληρώσει δύο παράβολα των 300 ευρώ αφού είχε παρέλθει ο χρόνος, επειδή δεν ενημερώθηκε ποτέ από την γραμματεία του σε 3 παρακαλώ διαταγές που είχαν σταλεί στις γραμματείες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερχόμενοι σε επικοινωνία με τις γραμματείες μας, το μοναδικό που είχαν να μας πουν, είναι ότι δεν προλαβαίναμε από το φόρτο εργασίας και στην καλύτερη μια συγνώμη.

Το θέμα ήταν όμως ότι εγώ και πολλοί ακόμη συνάδερφοι (που είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας, στους φόρους μας, στην δουλειά μας, μη δίνοντας ποτέ αφορμή και δικαιώματα για το οτιδήποτε), θα έπρεπε να πληρώσουμε από την τσέπη μας τα υπέρογκα αυτά πόσα για την παράλειψη της γραμματείας.

Πολλοί από εμάς σε αναφορά που κάναμε προς τον υπεύθυνο εισαγγελέα του Εσωτερικών Υποθέσεων για το τι ακριβώς έγινε, κάποιοι δεν έλαβαν ποτέ απάντηση και άλλοι την απάντηση ότι “ο εισαγγελέας δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί υπάρχει ψήφιση με νόμο και το πρόστιμο θα πρέπει να πληρωθεί”.

Έτσι πολλοί συνάδερφοι έως τώρα έχουν πληρώσει και 1200 ευρώ, αφού είναι και της συζύγου μαζί ή παράλειψη της γραμματείας.

Να σημειώσω ότι από την στιγμή που πατάς και σου βγαίνει το παράβολο στην εφαρμογή έχεις προθεσμία 2 μήνες να το πληρώσεις.

Αφού λοιπόν το πήραμε απόφαση ότι δεν γίνεται κάτι αποφασίσαμε να μαζέψουμε και να στερηθούμε αυτά τα χρήματα για να προχωρήσουμε στην πληρωμή του παραβόλου, που πλέον μας έκαναν και χάρη και πήγε στα 100 ευρώ για κάθε έτος.

Κανονικά και ενώ θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει σε αναφορές κατά παντός υπευθύνου για την μη ενημέρωσή μας, οι περισσότεροι αποφασίσαμε να δώσουμε τόπο στην οργή μαζεύοντας απλά τα χρήματα και να κάνουμε την πληρωμή.

Για να φτάσω στο δια ταύτα….

Γράφω αυτό το κείμενο με αφορμή την διαταγή που μας κοινοποιήθηκε χτες από τα τμήματά μας και μας ζητάει-ενημερώνει λίγο καθυστερημένα βέβαια, να πληρώσουμε τα 100 ευρώ και να προβούμε στην οριστικοποίηση της αίτησης για να μην έχουμε όπως γράφει και άλλες κυρώσεις.

Το σημαντικότερο και πιο εξοργιστικό βέβαια είναι πως μας ζητάει να βάλουμε και υπογραφή ότι ενημερωθήκαμε.

Δηλαδή κύριοι με εκβιασμό μετά από 3 διαταγές που δεν μας κοινοποιήθηκαν ποτέ, μας ζητάτε με την διαταγή αυτή να βιαστούμε να πληρώσουμε γιατί θα έχουμε περαιτέρω κυρώσεις και το κυριότερο να βάλουμε υπογραφή τώρα, αφού οι 3 προηγούμενες διαταγές δεν έχουν την υπογραφή μας, για να είναι καλυμμένοι κάποιοι, αφού με την υπογραφή μας ουσιαστικά αποδεχόμαστε και το πρόστιμο.

Μην ανησυχείτε θα τα βάλουμε τα χρήματα. Απλά να ξέρετε ότι είναι λίγο δύσκολο να μαζευτούν και έχουμε προθεσμία 2 μήνες για την πληρωμή των παραβόλων.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές

Παρακάτω ακολουθεί η διαταγή.