“Εμείς παίρνουμε διαταγή μονό από το Διοικητή μας”- Τόξερα ότι ο Υπαστυνόμος είναι άριστος Αξιωματικός”

Επιστολή προς το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α του πρώην επιχειρησιακού Διοικητή της Δ.ΕΛ.Τ.Α, Υποστράτηγου ε.α κ. Σταύρακα Γεωργίου

“2010. Είμαι αστυνομικός δντης, επιχειρησιακός διοικητής της μονάδας Δελτα και βρίσκομαι, ως συνήθως, βραδινές ώρες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα εξαγριωμένοι ένας Υποστράτηγος και ένας Ταξίαρχος. Στρέφονται προς το μέρος μου και μου λένε 《οι δικοί σου είναι απαράδεκτοι!!! Εσύ τους έχεις πει να μην εκτελούν διαταγές των ανωτέρων τους;;》.

Κοιτώντας τους με βλέμμα διερευνητικό, πλην όμως έτοιμος για απάντηση (επίθεση έλεγαν κάποιοι κακόπιστοι) ρώτησα γιατί το λέτε τι συνέβη; μου απήντησαν ότι 《ήμασταν στην Ερμού για επιθεώρηση των δυνάμεων και βλέπουμε αλλοδαπούς μικροπωλητές οι οποίοι στην παρουσία μας μάζεψαν τα πράγματα τους σε σεντόνι και άρχισαν να τρέχουν!!! Ζητήσαμε από μια ομάδα Δέλτα να τους κυνηγήσει και να τους πιάσει. Ο υπαστυνόμος μας κοίταζε χωρίς να μας δίνει σημασία και χωρίς να αντιδρά!! 《Γιατί δεν εκτελείς τη διαταγή υπαστυνόμε;》του είπαμε》.

– Και τι σας είπε Στρατηγέ; τον ρώτησα. Πηρέ ο Ταξίαρχος το λόγο και μου λέει 《 γιατί εμείς παίρνουμε διαταγή μονό από το Διοικητή μας!!》 Έτσι έλειπε; τον ρώτησα. Ναι, μου απάντα. Τόξερα ότι ο υπαστυνόμος είναι άριστος αξιωματικός, του είπα! Ξέρει ότι καλύτερα είναι να μην ακούσει εσάς, πάρα να παραβιάσει κανόνες της επιχειρησιακής μονάδας. Τι λες ρε;; μου λέει ο Ταξίαρχος. Δηλαδή και τι δουλειά κάνουν αυτοί όλη μέρα εκεί πέρα;; μονό να κάθονται τους έχεις;;
Επειδή δε ξέρετε τι δουλειά κάνουν, γιατί άμα ξέρατε δε θα τους δίνατε τέτοια διαταγή, θέλετε να κάνουμε κάτι για να μάθετε και σεις;;; τι εννοείς κ. Διευθυντά, με ρώτησε ο υποστράτηγος. Θα συμφωνήσετε να δώσω σε όλη τη μονάδα 10 μέρες άδεια και όταν θα λείψουν τότε θα καταλάβετε αμέσως τι δουλειά κάνουν αυτοί …. έστω και αν νομίζετε ότι τώρα κάθονται. Με κοίταζαν ……..
Κατά τα άλλα προσωπικοί μου φίλοι και οι δυο …. και παραμένουν ακόμη και στην αποστρατεία μας!!!!”