“Ελλιπείς” αστυνομικοί, υπολειπόμενοι Υπασπιστές και Αξιωματικοί για τα γαλόνια..

Τι να κάνει τους βαθμούς και τις θέσεις αν οι κατέχοντες δεν μπορούν να κατανοήσουν καταστάσεις, πρόσωπα και δεδομένα σε κατά περίπτωση αξιολόγηση, με τις επιλογές να εκθέτουν όσους τους επέλεξαν

Το πτυχίο (και η στολή) δεν διαμορφώνουν έναν άνθρωπο με παιδεία καθώς επίσης το αντιληπτικό πεδίο κατανόησης δεν είναι θέμα βαθμού ή θέσης. Είτε έχεις τα εφόδια είτε είσαι απλά ένας απαίδευτος και άξεστος με πτυχίο, σε θέση λόγω βαθμού. Υπάρχουν αλήθεια πολίτες (και ένστολοι) χωρίς Πανεπιστημιακή μόρφωση που διαθέτουν ήθος και ποιότητα. Δυστυχώς ανάλογες συμπεριφορές δεν τις συναντά ο πολίτης σε αρκετές περιπτώσεις ενστόλων στο δρόμο, με τους οποίους καθημερινά βρίσκεται σε επαφή.

Το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις αναφορές σε διαφορετικά περιστατικά για τις συμπεριφορές ενστόλων που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, για αντικοινωνικές και απαράδεκτες συμπεριφορές. Τι κι αν ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Α/Δ Θεόδωρος Χρονόπουλος επιχείρησε να καταδικάσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Τροχονόμου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, σε διερχόμενο διανομέα και αυτόπτη μάρτυρα στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, αδιάψευστος μάρτυρας η καταγραφή της αντιμετώπισης που είχε ο πολίτης από τον ένστολο, σε βιντεοληπτικό υλικό . Ευνόητο τι θα συνέβαινε αν ο πολίτης προχωρούσε σε καταγγελία σε βάρος του ενστόλου,  χωρίς να έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό η αντιμετώπιση που είχε από τον  Τροχονόμο της Βουλής. Άλλωστε ανάλογες συμπεριφορές – με αποδέκτες επαγγελματίες εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι καταγράφουν επίμεμπτες και πειθαρχικά υπό διερεύνηση συμπεριφορές ενστόλων και ομάδων της ΕΛΑΣ, με πολύ πρόσφατα περιστατικά στα όσα ακολούθησαν στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Είτε πρόκειται για τον Τροχονόμο του δρόμου είτε για βαθμοφόρο και Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο τρόπος της διαχείρισης είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και εκτίμησης των δεδομένων ενώ η επικοινωνιακή διαχείριση είναι θέμα αντίληψης. Ανάλογες συμπεριφορές επιδεικνύου καθημερινά και ένστολοι βαθμοφόροι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και τα Επιτελεία, μέχρι τα γραφεία Υπασπιστών και βοηθών, από το τον Υπασπιστή (βοηθό) στο γραφείο του νεοπροαχθέντα Αττικάρχη, Υποστρατήγου Παρασκευά Σανιδά, και του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Υποστατήγου Πέτρου Τζεφέρη, και το γραφείο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατήγου Μιχάλη Καραμαλάκη, οποίοι έτυχε να έχουν “επαγγελματική γνωριμία” με τον Ανώτερο ή Ανώτατο Αξιωματικό. Γιατί τι να κάνει τους βαθμούς και τις θέσεις, αν  οι κατέχοντες δε μπορούν να κατανοήσουν καταστάσεις, πρόσωπα και δεδομένα σε γεγονότα, με τελικό αποδέκτη τον εκάστοτε Ανώτερο ή Ανώτατο Αξιωματικό, με τις επιλογές να εκθέτουν όσους τους επέλεξαν..

από τη Νάντια Αλεξίου