Ελληνικό: Η εγγραφή της Τροχαίας, για το τροχαίο δυστύχημα με το θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη

Ο τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του, απογειώθηκε και προσγειώθηκε με την οροφή στο πρανές, παραπλεύρως της αερογέφυρας

image

Το τροχαίο δυστύχημα, καταγράφεται σχεδόν 20λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί (18/02) στην αερογέφυρα πριν τη Λ.Βουλιαγμένης, ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελληνικού (Σουρμενα) όταν μεγάλου κυβισμού τζιπ (Mercedes)- σύμφωνα με μαρτυρίες- είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το βαρύ τετρακίνητο όχημα, εξετράπη της πορείας του δεξιά, προσέκρουσε σε τοιχίο επί του πεζοδρομίου ντεραπάρισε με τμήμα από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα να έχουν διαπεράσει από τη μηχανή το αμάξωμα προς την καμπίνα, και ανατράπη εκτός οδού, στο πρανές, προς την πλευράς της Λ.Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο σημείο η κίνηση επί της Λ.Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, διεκόπη. Το αυτοκίνητό του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.
Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν και άκουσαν το τροχαίο, βγήκαν από τα οχήματά τους, και προσετρεξαν σε βοήθεια των επιβαινόντων ενω καταστηματάρχης κάλεσε το ΕΚΑΒ, την Τροχαία και την Πυροσβεστική.

Διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του οχήματος, ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν νεκρός, και απομάκρυναν τις δυο νεαρές γυναίκες που επέβαιναν στον τζιπ. Απεγκλώβισαν από το πίσω κάθισμα πλευρά του οδηγού την επιβατιδα η οποια φορούσε ζωνη, σοβαρά τραυματισμένη. Σύμφωνα με τους διασώστες η νεαρή γυναίκα έφερε καταγματα και εμφανή τραύματα στο πρόσωπο και τον κορμό.

Σε ερώτηση των διασωστων για τα στοιχεία του οδηγού, η συνοδηγός δήλωσε τα στοιχεία του δημοφιλούς τραγουδιστή. Ήταν η πρώτη που εξήλθε από το αναποδογυριαμενο όχημα, η οποια δε φορουσε ζωη ασφαλείας, κατά την πρόσκρουση και εκτροπή του τζιπ, εκτινάχθηκε εξωτερικά του οχήματος. Η συνοδηγός φέρει βαρύτητα τραύματα ενώ έχει υποστεί τραυματισμό στα άνω και κάτω άκρα. Άμεσα οι δύο νεαρές μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους πρόκειται για ια τη Μυρσίνη Αρναουτη, 29 και την Ευφροσυνη Στυλιανή Κυριακού, 20 οι οποίες μαζί με το δημοφιλή τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη νωρίτερα, είχαν παραβρεθεί σε φιλικό σπίτι.

image

Ο επιχειρηματίας στο κέντρο Theatro, όπου θα ξεκινούσε (19/02) τις εμφανίσεις του ο δημοφιλής τραγουδιστής ηταν ο πρώτος που ενημερώθηκε και έσπευσε στο Ασκληπιείο Βούλας. Ο αδελφός του, μετέβη στο Νοσοκομείο και αναγνώρισε τη σορό του 32άχρονου, καθώς δεν έφερε πάνω του έγγραφα.
Στο σημείο του τροχαίου, στην αερογέφυρα, το ΤΟΤΑ του Ελληνικού, δεν εντόπισε ίχνη πρόσφρυσης στο οδόστρωμα ενώ στο σημείο έχει τοποθετηθεί τσιμεντένιο κρασπεδο και μεταλλικά κάγκελα. Ωστόσο ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του οχήματος, ο οποίος θα εξετασθεί αναμένεται να “δείξει” όσα έχει καταγράψει για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κατά τη διαδρομή και δευτερόλεπτα πριν, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες, του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος.

Η οικογένεια του τραγουδιστή, έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο ειδικό πραγματογνώμονα, για να διερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport