Ελεύθερος ο 19άχρονος για την επίθεση με μολώτοφ και τον τραυματισμό Αστυνομικό των ΜΑΤ

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο 19άχρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου, ο οποίος απέρριψε μολώτοφ, και προκάλεσε βαρύτατα εγκάυματα σε Αστυνομικό διμοιρίας.

wpid-12049389_1054790991218131_4918267179408948378_n.jpg  Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούν στα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ έχει προκαλέσει η απόφαση να αφεθεί ελέυθερος ο 19άχρονος ο οποίος συμμετείχε σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου, και από ρίψη μολώτοφ, είχε προκαλέσει το βαρύτατο έγκαυμα- δευτέρου βαθμού στο αριστερό χέρι, νεαρού Αστυνομικού των ΜΑΤ, όταν επιχείρησε να ενεργήσει σύλληψη σε βάρος του.

“Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι και η τελευταία. Εμείς τους συλλαμβάνουμε, είναι αυτόφωρο αδίκημα, και τους παραπέμπουμε στον Εισαγγελέα. ΌΛΟΙ, στα επόμενα επεισόδια, είναι πάλι στο δρόμο, απέναντί μας, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αφού τους αφήνουν ελεύθερους. Μόνο εμείς, θέλουν να κάνουμε συλλήψεις με “κανόνες ευγενείας”.. Αυτό δε γίνεται!.. ” επισημαίνουν υπηρετούντες στα ΜΑΤ.

ΜΑΤ_ΜΟΛΟΤΩΦΣε αρκετές περιπτώσεις, επικλεφαλής των μονάδων, έχουν γίνει αποδέκτες της “ενόχλησης” που εκφράζουν οι υφιστάμενοί τους, για αποφάσεις Δικαστικών Λειτουργών να αφήνουν ελεύθερους -με ή χωρίς περιοριστικούς όρους), δράστες επιθέσεων σε βάρος τους, ακόμα και σε αυτόφωρη  σύλληψη κατά την τέλεση τους, “ενθαρρύνοντας την ..επανάληψη της διάπραξης αδικήματος” σε βάρος τους, επισημαίνουν οι ίδιοι οι ένστολοι.