ΕΛΑΣ: "Προετοίμαζαν χτύπημα, σε προσδιορισμένους στόχους" Είχαν σκαριφήματα του Πειραιά.

Η συλληψη του νεαρου ανδρα α.λ.σ. από το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο(01/10) στο Βύρωνα, συμφωνσ με την ΕΛΑΣ, απέτρεψε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο προετοίμαζαν οι Τρομοκράτες για το Σάββατο (04/10).

image

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, αναφέρθηκαν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων, με τη σύλληψη του νεαρού στο Βύρωνα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ειδική αναφορά και διασύνδεση, προσδιόρισε την περιοχή του Πειραιά, στο συμβολισμό στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Η έκρηξη και σύλληψη του Σάββα Ξηρού (2002) στο λιμάνι του Πειραιά, αποτέλεσε και την απαρχή εξάρθρωσης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα (2002) -οδήγησε στις συλληψεις των κατάδικων τρομοκρατών για δράσεις στην ΤΟ 17Ν-. Με διαδοχικά αιτήματα προς το αρμόδιο Συμβούλιο, αναμένεται η εκδίκαση (14/10) αίτησης υφ’όρων απόλυσης, και μετατροπής του εγκλεισμού του στο ΣΚ Κορυδαλλού, σε κατ΄ οίκον εγκλεισμό του.
Με χειρόγραφες αναγράφει σε μπλοκ σημειώσεων στην κατοχή του νεαρού ο οποίος συνελήφθη (01/10) στο Βύρωνα, με ημερολογιακό προσδιορισμό σε “πρόβα τζενεράλε” και προσδιορισμένα ημερομηνία για το “χτύπημα” (04/10), οι στόχοι όπως προκύπτει από την προανακριτική έρευνα, αναφέρθηκαν ονομαστικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, “Ευάγγελο Μαρινάκη, εϕοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς  και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας.
Τηλέϕωνα της Ένωσης Ελλήνων Εϕοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εϕοπλιστής. Αναϕορές στη Νέα Δημοκρατία και τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest”.
Ειδική στα φορά έγινε στη σημειολογία της 4ης Οκτωβρίου, κατά την οποία εχει προγραμματισθεί εκδήλωση της ΝΔ, για την ίδρυση της. “Όπως αντιλαμβάνεστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι  προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα «χτυπήματα» με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα-συντρόφου του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη-, και ασύλληπτων μελών της ΤΟ «Επαναστατικός αγώνας», προσδιόρισαν στο τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, τις έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, κσι οδήγησαν στη σύλληψη του νεαρού άνδρα α.λ.σ. στο γκαράζ του Βύρωνα. image

Στις δηλώσεις του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, αναφέρθηκε στη διασύνδεση του νεαρού συλληφθέντα με την έκρηξη τον περασμένο Απρίλιο στο κτήριο της ΤτΕ, “σε έρευνα που ακολούθησε στο γκαράζ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη που στερεώνουν την σχάρα, καθώς και κλειδιά από το Nissan Sunny που είχε κλαπεί στις 3 προς 4 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος”.
Εργαστηριακή ταυτοποίηση στα ευρήματα κατά την έρευνα στο γκαράζ του Βύρωνα, “έδειξαν” ..Νίκο Μαζιώτη, σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, “προέκυψε ότι στο μισθωτήριο συμβόλαιο που καταρτίστηκε με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ, βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.” Όπως διευκρίνισε ο Νίκος Μαζιώτης-έχει αναγνωριστεί- , εμφανίσθηκε ως “εκμισθωτής”, με πλαστό ΔΑΤ στα στοιχεία πολίτη, ο οποίος ζει στην επαρχία, και ενοικίασε το γκαράζ. Ο πολίτης στα στοιχεία του οποίου είχαν δημιουργήσει το πλαστό ΔΑΤ όπως κατέθεσε, δεν έχει απωλέσει την αστυνομική του ταυτότητας ενώ δεν προέκυψε διασύνδεση του με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. image

Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, έθεσε το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, υπό διακριτική παρακολούθηση το στεγασμένο χώρο στάθμευσης, και με την εμφάνιση του νεαρού άνδρα (01/10) προσήχθη ως ύποπτος-αρχικά-ενώ ” στην κατοχή του βρέθηκαν, ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγματος του γκαράζ καθώς και κλειδιά. Σε ταξιδιωτικό σακίδιο πλάτης, μεταξύ άλλων αντικειμένων, μπουϕάν, γυαλιά, τζόκεϊ, καθώς και ένα μπλόκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, η ανάγνωση του μπλόκ “δείχνει”, στόχους επιχειρηματίες, αναϕορές στη Νέα Δημοκρατία καθώς και απόκομμα της “Εϕημερίδας των Συντακτών”, με τίτλο «Ενώ τα κοροΐδα πληρώνουν, οι εϕοπλιστές σαλπάρουν» και σημείωση με τίτλο «24 καράβια στον Πειραιά κανένα με ελληνική σημαία» και πρόχειρο σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά” ανέφερε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.
“Το πλέον σημαντικό στις σημειώσεις” ανέϕερε ο Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, στις χειρόγραφες σημειώσεις, υπήρχε ημερολογιακή αναφορά, με επισήμανση “στις 03/10 πρόβα τζενεράλε και 04/10 《τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα (εκρηκτική ύλη)》, που σήμαινε ότι θα είχαμε ένα χτύπημα στις 4 του μηνός. Ενώ, υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο από την αρχή της λεωϕόρου Αμϕιθέας και προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά – εκεί που είναι και τα γραϕεία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί το στόχο” σημείωσε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.
Στη δήλωση του ο αρμόδιος Υπουργός, επανέλαβε, για ακόμα μια φορά τη θέση, οτι “η καταπολέμηση του ϕαινομένου της τρομοκρατίας είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας, που έχει άμεση συνάρτηση με το αίσθημα ελευθερίας και ασϕάλειας των πολιτών, την ποιότητα της δημοκρατίας, την ομαλότητα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τη διεθνή εικόνα της χώρας”.
Μετά τις επισημες Αστυνομικες ανακοινώσεις των ονομάτων-στόχων από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, κύκλοι του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Πειραιά είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε εχθρούς πριν την ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό. Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, παρατηρείται ότι δέχεται επιθέσεις και ‘λάσπη’ κάτι που προβληματίζει του υπεύθυνους της ΠΑΕ και τα άτομα του περιβάλλοντος του προέδρου του Ολυμπιακού. Έτσι φθάνουν στο συμπέρασμα ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στοχοποιείται λόγω της ιδιότητάς του στα κοινά των Πειραιωτών κι όχι για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport