ΕΛΑΣ : Στον “πυρετό” του χρυσού της Μαφίας των Ρομά

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΒορειοΑνατολικης Αττικής  (Αγίου Όρους, Μαρούσι) η ΕΛΑΣ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα παραθετει (01/02) τα κλοπιμαια της “Μαφίας των Ρομά” προς αναγνώριση από τους νόμιμου κατόχους .

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κριθεί προφυλακιστέα. Η πολυτελής διαβίωση και η χλιδή έχουν μετατραπεί σε διαβίωση εγκλεισμού σε Σωφρονιστικά Καταστήματα σε όλη την επικράτεια. Το χαβιάρι “μπελουγκα” και οι σαμπάνιες πια δε διατίθενται στο σισιτιο των Φυλακών.. η έρευνα ωστόσο της Αστυνομίας για τη διαδρομή του χρυσού και των χρημάτων συνεχιζεται από την ΕΛΑΣ..

Η επιχειρησιακή ομάδα «Μίδας» αναζητουν τη διαδρομή του χρυσού.

Μετά την εξάρθρωση της “Μαφίας των Ρομά” από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ΒορειοΑνατολικης Αττικής, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες, ο όγκος των κλοπιμαίων σε χρυσό και χρήματα προκάλεσε μια ακομα έρευνα για την ΕΛΑΣ.

Τη διερεύνηση της διαδρομής του χρυσού και των Χρημάτων που είχε περιέλθει παράνομα στην κατοχή της “Μαφίας των Ρομά” με την εξαγωγή χρυσού στην Ευρώπη καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έλιωναν σε αυτοσχεδια χυτήρια το χρυσό και αφού το μετέτρεπαν σε πλάκες το προωθούσαν σε χώρες της Ευρώπης. Αυτή τη διαδρομή ακολουθεί η ομάδα “Μιδας” της ΕΛΑΣ.

Η ομάδα αποτελείται από 10 Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν ήδη εντοπιστεί σε Γερμανία και Ολλανδία … “εντυπώματα” χρυσού από τα κλοπιμαια της “Μαφίας των Ρομά”. Διασυνδέσεις και τηλεφωνικές επαφές που είχαν τα Αρχηγικά μέλη της “Μαφίας των Ρομα” με συνεργούς τους στο εξωτερικό εξετάζονται σχολαστικά.

Για τους Αστυνομικούς η εγκληματική οργανωση, δρούσε σε τρία επίπεδα.

Η βασική ομάδα με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια. Παράλληλα η ομάδα των γυναικών που ενοικίαζαν τις θυρίδες για να αποκρύπτουν τα κλοπιμαία και παράλληλα αλλά μέλη της εγκλγματικης ομαδας, με διασυνδέσεις στο εξωτερικό όπου και προωθούσαν το χρυσό.

Η έρευνα για τη διαδρομή του χρυσού συνεχίζεται για την ομάδα “ΜΙΔΑΣ» της ΕΛΑΣ.