ΕΛΑΣ: Έρευνα για βιντεοληπτικό υλικό με τοξικοεξαρτώμενο επαίτη στο ΜΕΤΡΟ- Καταγγέλλουν Αστυνομικό για την ανταπόκρισή του

Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε έρευνα της ΓΑΔΑ

Έρευνα διατάχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (13/09) από τη  ΓΑΔΑ με αφορμή βιντεοληπτικό υλικό το οποίο διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα και αποτυπώνει επεισόδιο μεταξύ επαίτη παρουσία προσωπικού της ασφάλειας του ΜΕΤΡΟ και Αστυνομικών .

Το επίμαχο υλικό έχει καταγραφεί στο ΜΕΤΡΟ Ομονοίας

Στο βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνεται Αστυνομικός μπροστά σε άστεγο,  τοξικοεξατρώμενο , επαίτη -σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr-  ο οποίος φέρει στο πόδι γύψο και κάθεται στο μαρμάρινο δάπεδο του ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας . Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ , ενημερώθηκαν για την παρουσία του επαίτη, ο οποίος ήταν εριστικός και αξίωνε χρηματικά ποσά παρενοχλώντας του επιβάτες των συρμών και με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Πλήρωμα της ΕΛΑΣ μετέβη στο χώρο προκειμένου να απομακρύνει τον επαίτη . Στο βιντεοληπτικό υλικό, διακρίνεται ο Αστυνομικός να σπρώχνει τον άστεγο , επαίτη για να απομακρυνθεί, με το πόδι του και αυτή η αντιμετώπιση από τον ένστολο κρίθηκε επιθετική στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε την απόφαση για διερεύνηση του περιστατικού .

Στην έρευνα  την οποία έχει διατάξει η ΓΑΔΑ ζητείται να προσδιοριστεί ο Αστυνομικός της Υπηρεσίας και να κληθεί σε παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό , οπως αποτυπώνεται  στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό .

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr , έχει διακριβωθεί σε αστυνομικές έρευνες άτομα τα οποία φέρουν ιατρικά επιθέματα (νάρθηκες, γύψο κλπ) να τα χρησιμοποιούν ως “κρυψώνα” σε ουσίες ή αντικείμενα, με τον έλεγχο να είναι σχολαστικός απο τους Αστυνομικούς των Υπηρεσιών πρώτης  ανταπόκρισης. Επιπλέον  σημειώνεται ότι λόγων των μέτρων προστασίας του ένστολου προσωπικού από τον κορωνοϊο , έχει συσταθεί προς το ένστολο προσωπικό να αποφεύγεται η επαφή με άτομα χωρίς χρήση υγειονομικού υλικού.

Συνάδελφοι του Αστυνομικού, αναφέρουν στο NantiaReport.gr , ο ένστολος καθως δεν έφερε ατομικό υγειονομικό υλικό (γαντια) και προς αποφυγή επαφης με τον άστεγο, τοξικοεξαρτώμενο , υποδεικνύει στον άνδρα που βρίσκεται στο δάπεδο να ακολουθήσει τις υποδείξεις του, χωρίς να τον τραυματίσει ή να τον χτυπήσει.