ΕΛ.ΑΣ: Σε εξέλιξη επιχείρηση εξάρθρωσης δουλεμπορικών δικτύων- Επ αυτοφώρω συνελήφθησαν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην Ιταλία

Σε εξελιξη ευρείας κλιμακας Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δουλεμπορική διακίνηση μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, σε εξέλιξη από χθες (15/12) ευρείας κλίμακας Ασυνομική Επιχείρηση της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα (περιοχή Αρτας) για την εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης διακίνησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Όπως έχει διακριβωθεί κατά την προανακριτική έρευνα, οι δουλέμποροι με τη χρήση πλωτών Μέσων μετέφερα από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου, και από εκεί στη Ράχη της Άρτας με φορτηγά και αυτοκίνητα όπου σε αποθήκες παρέμεναν μέχρι την προώθησή τους στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 13μέλη της Οργάνωσης (ημεδαποί και αλλοδαποί).

Δε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, κατα την εξελιξη της ευρείας επιχείρησης, απετράπη η διακίνηση 33λαθρομεταναστών (Αφρασιάτες- υπηκόους Θιβέτ, Πακιστάν και Ινδίας), στην Ιταλία με δουλεμπορικό σκάφος στο οποίο είχαν επιβιβαστεί εντοπίσθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή της από κοινού ΕΛΑΣ και ΛΣ θα πραγματοποιήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου.