ΕΛ.ΑΣ : «Οδυνηρή εκπληξη» η απομάκρυνση του Στ.Σταυρόπουλου και η μετακίνηση του Μ.Σφακιανάκη|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Για «ποινικούς που πανηγυρίζουν στον Κορυδαλλό» μιλούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ
«Πανηγυρίζει ο. Κορυδαλλός από την επιλογή της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη να απομακρυνθεί από την ΕΛ.ΑΣ ο αξιωματικός κ. Σταύρος Σταυρόπουλος.


image

Πρόκειται για ενα πλήγμα στις υπηρεσίες ασφαλείας αφού ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνίασε δεκάδες ανθρωποκτονίες και υποθέσεις απαγωγών. Γι’αυτό και είχε στοχευθεί από πολλούς βαρυποινίτες. Επιπλέον είχε διατελέσει προϊσταμενος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που είχαν ενοχλήσει ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Η επιλογή της αποστρατείας του κ. Σταυρόπουλου δημιουργεί τεράστιο κενό, αναστατώνει και απογοητεύει όλους μας. Επικράτησαν άλλου είδους κριτήρια και πρέπει να επισημανθεί ότι αυτές τις μεθοδεύσεις και άνωθεν υποδείξεις αποδέχθηκε τμήμα της νέας ηγεσίας του Σώματος.

Εκπληξη προκαλεί και η απομάκρυνση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη από την Διευθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού επί σειρά ετών ήταν η βιτρίνα της ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες, στον επιχειρηματικό κόσμο και άλλους, με την προσπάθεια καταπολέμησης της πάσης φύσεως εγκληματικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο. Η μετάθεσή του στην “άσχετη” από την εξειδίκευσή του Διεύθυνση Προσωπικού στερεί της ΕΛ.ΑΣ από έναν αξιωματικό με σημαντική προσφορά. Οι τωρινές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ μετατρέπονται σε μία δυσάρεστη έκπληξη».

Αυτό ανέφεραν μιλώντας προς «Το Βήμα» έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την αποστρατεία του εν λόγω αστυνομικού διευθυντή και την μετάθεση του κ. Σφακιανάκη το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί όσον αφορά τον κ. Σταυρόπουλο μιλούν για μία επιλογή με «εξωυπηρεσιακά» κριτήρια, καθότι εναντίον του είχαν στραφεί αξιωματικοί που είχαν ενοχληθεί από τις έρευνές του στους «αδιάφθορους» και είχαν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη. Ακόμη μιλούν για «πείσμα» πολιτικών προσώπων που έσπευσαν να ζητήσουν την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου από τις Εσωτερικές Υποθέσεις με επίκληση ότι είχε.. «μειωμένη δραστηριότητα», ενώ φαίνεται να προσμετρήθηκε ότι δεν είχε καμμιά σχέση με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκε σε άλλον πολιτικό χώρο. Την προηγούμενη χρόνια το ίδιο σύστημα συμφερόντων είχε επιχειρήσει να εκδιώξει τον κ. Σταυρόπουλο με βάση αστείες καταγγελίες μίας γυναίκας ότι «εμπλεκόταν σε υπόθεση απαγωγής της».
Από την άλλη πλευρά η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αφού ο εν λόγω αξιωματικός ήταν δημοφιλής και είχε εξαιρετική μαρτυρία στην κοινή γνώμη για τις επιτυχίες του στο ηλεκτρονικό έγκλημα, στην δράση των χάκερ, στα κυκλώματα παιδοφιλίας κλπ. Και θεωρείτο σε όλες τις κρίσεις ακλόνητος. Όμως εσωυπηρεσιακές κινήσεις αμφισβήτησης, αναφορές για «υπερβολική παρουσία» του στα ΜΜΕ αλλά και προηγούμενες περίεργες παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, σχετικά με ζητήματα δημοσκοπήσεων συγγενικών προσώπων του όπως και για άλλα θέματα, οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει πόστο. Ο κ. Σφακιανάκης προτίθεται να αμφισβητήσει την συγκεκριμένη μετακίνησή του.


*Βασίλης Λαμπρόπουλος- ΒΗΜΑ