ΕΛ.ΑΣ: Από το Μαρούσι, Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνει η κίνηση και η παρουσία στο νησί των κοσμικών για τις διακοπές τους, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης διαρρηκτών και ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, ενισχύουν την Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου

Ο μέχρι πρότινος Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτης Τζελέπης, τέθηκε επικεφαλής της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, που ενισχύθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης και διασφάλισης της ακεραιότητας και περιουσίας των πολιτών στο νησί της Μυκόνου ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν . Πολύτεκνος και γιος ιερέα ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σε αντίθεση με τους 103 αστυνομικούς οι οποίοι επελέγησαν σε ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, υπό τη μορφή τρίμηνης απόσπασης χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και με προϋπόθεση να μην έχουν ξανα-υπηρετήσει στο νησί των Κυκλάδων, προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές για «ύποπτες» διασυνδέσεις ενστόλων με επιχειρηματίες του νησιού. Οι πρώτοι 50 Αστυνομικοί, αφίχθηκαν στο νησί την περασμένη Δευτέρα (24/05) πρόκειται για 10 Αξιωματικούς ενώ οι υπόλοιποι είναι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Το νησί των ανέμων, αναφέρεται στους τουριστικούς οδηγούς ως «ασφαλές και δεν παρουσιάζονται κρούσματα βίας ή κλοπών», και με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη το Νοέμβριο (2020), το μέχρι πρότινος Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου αναβαθμίστηκε σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση. Το νέο Π.Δ. προβλέπει τη συγκρότηση τριών Τμημάτων- Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας για θέματα ένστολης αστυνόμευσης, όπως είναι η εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας, η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φύλαξη στόχων πιθανών εγκληματικών ενεργειών, το Τμήμα Ασφάλειας- Αλλοδαπών επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση –κυρίως– της διακίνησης ναρκωτικών, και της λαθρομετανάστευσης, καθώς επίσης της Υπηρεσίας Διοικητικής Υποστήριξης, η οποία θα ρυθμίζει θέματα εσωτερικών λειτουργιών.

Στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΥπΠΡΟΠΟ είναι η δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Άμεσης Ανταπόκρισης, με λειτουργία συστήματος ασφαλείας με κάμερες κλειστού κυκλώματος σε κεντρικά σημεία του νησιού . Η Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, εκτός από οχήματα και μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, θα διαθέτει drones, ενώ με παρουσία τις νυχτερινές ώρες με περιπολίες, πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο αστυνομικής επιτήρησης στο νησί.

Την απόφαση για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο νησί της Μυκόνου, όπως και στη Σαντορίνη με τη μετατροπή των αστυνομικών τμημάτων σε Υποδιευθύνσεις είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντησή του με το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά. Παρόμοιες πρωτοβουλίες εξετάζεται για τους καλοκαιρινούς μήνεςστα νησιά της Πάρου και της Ρόδου.