ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα χωρίς άδεια από Ιρακινούς διαβιούντες στην Ελλάδα

Εξήγγειλαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ενημέρωση στις επίσημες Αρχές

Η συγκέντρωση που είχαν εξαγγελθεί για το απόγευμα (03/11-15.00 εως 19.00) στην πλατεία Συντάγματος, με πρωτοβουλία των Ιρακικών διαβιούντων στην Ελλάδα, έρχεται σε ακολουθία της ανάλογης διαμρτυρίας με τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ, στις 26 Οκτωβρίου, στην πάνω πλευρά της πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο στην πρόθεσή του για νέα συγκέντρωση, χωρίς ενημέρωση στις αρμόδιες Αρχές, εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης .

Όπως αναφέρεται στην Αστυνομική ανακοίνωση, «με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που έχει εξαγγελθεί για σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και από ώρα 15.00 έως 19.00 στην Πλατεία Συντάγματος, από Ιρακινούς διαβιούντες στη Χώρα μας.
Η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας Νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων.
Επιπρόσθετα από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».