ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση πορείας χωρίς άδεια από το “Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν CDK” και Κούρδων από τη Δομή του Λαυρίου

Εξήγγειλαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια χωρίς ενημέρωση στις επίσημες Αρχές

Η συγκέντρωση και πορεία είχε εξαγγελθεί για το απόγευμα (02/11-16.00) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών προς την Πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του “Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν (CDK)” και συμμετοχή Κούρδων από τη Δομή του Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου.

Όπως αναφέρεται στην Αστυνομική ανακοίνωση, «με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας Νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων.
Επιπρόσθετα από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων,
ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».