Εκβίαζαν 26άχρονη με γυμνές φωτογραφίες, σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, και τη βιαζαν

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο χρηστών σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης, βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26άχρονου και ενός ακόμη χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης, που αφορούσε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα 26άχρονης γυναίκας.
Υστερα από καταγγελία της νεαρής, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  πριν από δύο χρόνια περίπου, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο, ο οποίος την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο συγκεκριμένος λογαριασμός- προφίλ απενεργοποίηθήκες.
Στη συνέχεια, o 26άχρονος επικοινώνησε με την κοπέλα μέσω της ιστοσελίδας και αρχισε να την εκβιάζει καθως της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις φωτογραφίες της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό της περιβάλλον. Η 26άχρονη ενέδωσε στις απειλές του ανωτέρω δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, με τον 26άχρονο αλλά και με τον δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- άνδρα.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελίας από την οποία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε η οικία του.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για  εργαστηριακές εξετάσεις.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άλλου ημεδαπού .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport