Εκτροφέας ροτβάιλερ: Αν θανατωθούν τα σκυλιά, θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Σε έλειψη κοινωνικοποίησης και εσφαλμένη εκπαίδευση, και όχι στη ράτσα των σκύλων, αποδίδουν εκπαιδευτές Ροτβαιλερ, την αντίδραση των σκύλων τα οποίο προκάλεσαν θανάσιμο τραυματισμό στον 5άχρονο Στάθη Παυλίδη, ανήμερα το Πάσχα, σε σπίτι στο οποίο βρισκόταν με τη μητέρα του, στην περιοχή της Κοζάνης.

wp-1462304727102.jpgΣε εγκληματική αμέλεια και κακή στιγμή αποδίδει τον θάνατο του πεντάχρονου παιδιού από επίθεση σκύλων στην Κοζάνη, ο εκτροφέας ροτβάιλερ και εκπαιδευτής σκύλων, Αργύρης Γέρου.

«Και έναν άνθρωπο να τον έχεις συνέχεια κλεισμένο σπίτι, θα δείξει ανασφάλεια και αντικοινωνική συμπεριφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτής, παρομοιάζοντας τη συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών με ένα γρήγορο αυτοκίνητο.
«Αν ο οδηγός δεν είναι επιδέξιος, τότε προκαλούνται δυστυχήματα από τον κακό χειρισμό», σημείωσε.
Σύμφωνα με την παρατήρησή του εκπαιδευτή, ακόμα και αν τα σκυλιά ήταν μικρόσωμα και ζούσαν στις ίδιες συνθήκες, πάλι θα ήταν επιθετικά. «Βέβαια, τώρα τα σκυλιά, αν θανατωθούν, θα είναι το εξιλαστήριο θύμα, αφού δεν έφταιγαν αυτά, αλλά η έλλειψη κοινωνικοποίησής τους».
Για τον Αργύρη Γέρου, η αντίληψη ότι τα ροτβάιλερ είναι επιθετικά σκυλιά από τη ράτσα τους αποδίδεται ως εσφαλμένη, καθώς όπως αναφέρει, «Αυτά τα ζώα έχουν το ένστικτο του φύλακα, είναι σκυλιά εργασίας και μπορούν να εκπαιδευτούν σε όλες τις ηλικίες».