“Εκτάκτως” κομμένη η Αστυνομική περιπολία σε τομεά ευθύνης πέντε Δήμων- Διατέθηκε σε ολονύκτια φύλαξη της οικιας του Ν.Φιλη.

Τα όσα ακολούθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (06/11) -των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, για “εθνοκάθαρση” και η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων-, με βίαιες επιθέσεις σε βάρος πολιτικών στο Παμποντιακό Συλλαλητήριο και την καταδρομική παρέμβαση σε προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση, έθεσαν σε επιφυλακή την ΕΛΑΣ προς αποφυγή στοχευμένω επιθέσεων σε βάρος του Υπουργού Παιδείας. Με τη λήψη έκτακτων μέτρων, αποφασίστηκε η διάθεση του εντός από τα δύο περιπολικά της περιοχής …σε στατική ολονύκτια φύλαξη της κατοικίας του Νίκου Φίλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος φίλης  Με υπηρεσιακή απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, στην περιοχή ευθύνης του οποίου εδρεύει και η κατοικία του Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης, η νυχτερινή περιπολιά του Τμήματος (05-06/11), που επιτηρεί πέντε Δήμους, διατέθηκε σε στατική ολονύκτια φύλαξη, εξωτερικά της κατοικίας του Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με τη σχετική υπηρεσιακή απόφαση, η βραδινή περιπολία, από τα (μόλις) δύο υπηρεσιακά οχήματα της βάρδιας, που Αστυνομεύουν την περιοχή ευθύνης του τοπικού Τμήματος, διατέθηκε στη φύλαξη της κατοικίας του Υπουργού της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, την περιοχή που περιλαμβάνει πέντε από τους πιο πυκνοκατοικημένους Δήμους της Αττικής, να επιτηρεί, μόλις ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης.

Στην απόφαση να “κοπεί” η νυχτερινή περιπολία, και να διατεθεί στην φύλαξη της κατοικίας του Υπουργού Παιδείας, κατέληξαν Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ- τουλάχιστον για το βράδυ της Πέμπτης (05/11) μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/11)-, ύστερα από τη σχετική εκτίμηση κινδύνου απειλής, με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για “εθνοκάθαρση”, μη αναγνωρίζοντας την κατοχυρωμένη “γενοκτονία των Ποντίων” (σσ Η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων το 1994 και ανακήρυξε την 19η Μαϊου «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο»)

Είχαν προηγηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (05/11) η βίαιη επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου στο Παμποντιακό Συλλαλητήριο από άτομα τα οποία προσδιορίζονται στη Χρυσή Αυγή, η αντιπαράθεση που ακολούθησε στη Βουλή και η “καταδρομική παρέμβαση” στη βιβιοπαρουσιάση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, από μέλη του “Ρουβίκωνα”.

Ωστόσο αν κάποιος θελήσει να δει τις “έκτακτες ανάγκες” με αριθμούς, οι οποίοι αποτυπώνουν την πραγματικότητα -στο σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια-, για το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έβγαλε περιπολία στην περιοχή ευθύνης του, θα διαπιστώσει πώς το προσωπικό δεν επαρκεί παρα μόνο για τη βασική λειτουργία του Τμήματος.

Στο ΑΤ της συγκεκριμένης περιοχής, σε 118 ανέρχονται οι οργανικές θέσεις του ένστολου προσωπικού. Σήμερα, υπηρετούν 108Αστυνομικοί, εκ των οποίων 28 είναι αποσπασμενοι σε άλλες υπηρεσίες -στη Μυτιληνη, τον Εβρο, στο ΑΕΑ κτλ. κι ενας στο Αγιο Ορος-. Καθημερινα 33 Αστυνομκοί απασχολουνται σε φυλαξεις “στόχων” οι κατοικίες των οποίων εδρεύουν στην περιοχή. Αν υπολογιστούν τα ρεπό και τα αδιάθετα ο αριθμός των ενστόλων που διατίθενται στη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος, “προσγειώνεται” στους 45 Αστυνομικούς. Από αυτούς, 8 εκτελούν χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στο θεσμό του Αστυνομικου της Γειτονιας διατίθενται 8επίσης Αστυνομικοί, και 6 έχουν αναλάβει υπηρεσία γραφείου. Στην εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Υπηρεσίας, με 6-7ενστόλους να τελούν εν αδεία, “σε απλά μαθηματικά” διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, ότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει βάρδια για περιπολικο, το οποίο ωστόσο διατέθηκε για την ολονύκτια φύλαξη της οικίας του Υπουργού Παιδειας..

Πάντως αξίζει αν σημειωθεί πως πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (13/10) κατά δήλωσή του, “είναι να επιστρέψουν στην Αστυνόμευση 2700Αστυνομικούς που φυλούν πολιτικούς, μη πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λ.π”.. όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, ενώ είχε προσθέσει “..δε σας λέω και δεν έχω στόχους τόσο μεγαλόπνοους. Έχω ρεαλιστικούς στόχους, όμως. Θα προσπαθήσουμε, θα τους μειώσουμε και θα κριθούμε ξέρετε, στο κάτω κάτω της γραφής”..