Εκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στη Ακρόπολη μετά τις απειλές Ρουβίκωνα

Εγγραφο της 24ης Ιουλίου, με οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. Οι απειλές και το «δίκτυο πληροφοριών» για κτύπημα σε τουριστικό χώρο.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Ακρόπολη όπως κι άλλους αρχαιολογικούς χώρους ζήτησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ –με έγγραφο που συνέταξε στις 24 Ιουλίου- ύστερα από τις απειλές του «Ρουβίκωνα» για εφόδους σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος!
Ένα έγγραφο -που αποκαλύπτει «Το Βήμα»- που θεωρείται δείγμα της ανησυχίας των επιτελών της ΕΛΑΣ για μία νέα φάση επιθέσεων των αντιεξουσιαστών σε χώρους συγκέντρωσης ξένων επισκεπτών.

Στο έγγραφο που συνέταξε η Διεύθυνση Επιτελικού Σχεδιασμού της Ασφάλειας Αττικής, ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες «συνεχής επαγρύπνηση επί 24ωρου βάσης, ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών για ενδεχόμενο κτύπημα σε σημεία της Αθήνας με πολλούς τουρίστες όπως και αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών».
Σημειώνεται ότι ηγετικό μέλος της οργάνωσης είχε προχωρήσει προ πενθημέρου ( μετά τις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ για τη επίθεση του «Ρουβίκωνα» στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων) σε ανάρτηση όπου ανέφερε ότι «αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντί μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με «μηδενικές ανοχές» θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν. (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης). Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών».

_______________

* Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος, “ΒΗΜΑ