Εξάρχεια: Τοξικομανής επιτέθηκε και τραυμάτισε Αστυνομικό- Επεξεργασμένο βιντεοληπτικό υλικό “βλέπει” επίθεση από τη διμοιρία

Στο 401ΓΣΝ ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από τον τοξικομανή. Ποινική δικογραφία σε βάρος του τοξικομανούς.

Γνωστός της περιοχής των Εξαρχειων. Οινόφλυγας, τοξικομανής που εξυβρίζει τις διμοιρίες και ενίοτε τους απορρίπτει μπουκάλια μπύρας που εχει καταναλώσει,  ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό και αποδίδεται σε θύμα Αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (16/07-00.35) στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, ο τοξικομανής εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, επιτίθεται και τραυματίζει Αρχιφύλακα της διμοιρίας. Συνάδελφοι του που αντιλαμβάνονται το επεισόδιο συνδράμουν για να ακινητοποιήσουν το δράστη ο οποίος αντιστέκεται, φωνάζει και ενεργεί επιθέσεις κατά Αστυνομικών.

Οι Αστυνομικοί χειροπεδίζουν τον άνδρα για να τον προσαγάγουν στο Τμήμα των Εξαρχείων ενω παράλληλα ενημερώνεται ο Εισαγγελέας.

Ο Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401ΓΣΝ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Λόγω της έξαρσης στην οποια είχε περιέλθει, μεταφέρθηκε στον “Ερυθρό”.  Σε βάρος του τοξικομανούς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απρόκλητη επίθεση, τραυματισμό σε βάρος Αστυνομικού, βιαιοπραγία, αντίσταση και απείθεια. Με προφορική εντολη Εισαγγελα αφέθηκε ελεύθερος.

NantiaReport_ΑΤΕξαρχεια

Σύμφωνα με περιοίκους, αυτήκοοι μάρτυρες στο επεισόδιο που ακολούθησε από “αλληλέγγυους” και “ευαισθητούληδες” έξω από το ΑΤ Εξαρχείων, “..λίγη ώρα μετά το περιστατικό, κατά δήλωσή του Δικηγόρος μεταξύ άλλων, ζητούσε από το σκοπό τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Τμήματος για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με  τη ΓΑΔΑ ώστε να λάβει τον αριθμό της διμοιρίας και του διμοιρίτη, ενώ επαναλάμβανε με στόμφο, “Είμαι δικηγόρος και ξέρω”.. Μια άλλη έσκουζε “ζαρντινιερες τέλος, άλλους Γρηγοροπουλους και Κωστοπουλους, δεν έχει” και άλλα αντίστοιχα,  με τον νεαρό Αστυνομικό σκοπό με ευγένεια να τους απαντάει χωρίς ωστόσο να θέλουν να κατανοήσουν τις απαντήσεις του. Σε εμφατικό επίμονο τόνο, ζητούσαν να μάθουν αν ο άνδρας από το επεισόδιο μεταφέρθηκε σε κρατητηριο ή σε Νοσοκομείο γιατί- ανέφεραν- κατά τη σύλληψή είχε σπασμούς. Ο σκοπος και ο ΑξΥπ επέδειξαν απίστευτη ψυχραιμια και ευγενεια, τους εξηγούν 10 φορές τα ίδια πράγματα. Αφού μας άφησαν άγρυπνους, μετά από κανα μισάωρο, φώναζαν ότι θα πάνε ΓΑΔΑ να τον αναζητήσουν.. ” καταλήγει η περιγραφή περίοικου, στο Nantiareport.gr

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία σε διαδικτυακέή ιστοσελίδα του “χώρου”. Σύμφωνα με την ανυπόγραφη καταγγελία αποδίδεται στη διμοιρία των ΜΑΤ άσκηση βίας σε βάρος του  άνδρα- χωρίς να προκύπτει-, ενώ παράλληλα δημοσιοποιούν βιντεοληπτικό υλικό το οποίο εμφανώς έχει υποστεί επεξεργασία σε υποστήριξη της.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εκτελών χρέη Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Α/Γ Μιχάλης Καραμαλάκης και η πολιτική ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.