Εξάρχεια: Συνεχείς επιθέσεις στις διμοιρίες της Πατησίων

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, στην περιοχή των Εξαρχείων διαδοχικές επιθέσεις δέχονται απο άτομα του “χωρου” οι στατικές διμοιρίες των ΜΑΤ

(28/10-02.20) Τα άτομα του “χωρου” σταδιακά αποχωρούν προς την πλατεία ενώ τα επεισόδια έχουν διακοπεί.

(28/10-02.00) Δύο τραυματίες Αστυνομικοί και τρεις συλληψεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που προκάλεσαν με την ανάληψη της νυχτερινής βάρδιας για τις διμοιρίες, με επιθέσεις σε βάρος τους,  άτομα του “χωρου”

(28/10-00.30) Καταδρομική επίθεση και σε βαρος της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται σε διατεταγμένη διάθεση στη φυλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Κατά την οργανωμένη καταδρομική εφόρμηση, μολωτοφ προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή σταθμευμένου οχήματος, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Και σε αυτή την επίθεση ωστόσο, η εντολή για συλλήψεις δεν διαβιβάστηκε στις επιχειρησιακές δυνάμεις που παρέμειναν να τηρούν παθητική ανοχή στο μένος των ταραξιών.

Οι προβληματικές ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσαν αναστάτωση, όταν πλήρωμα της ΟΠΚΕ δεν ανταποκρίθηκε στις επαναλαμβανόμενες διαβιβάσεις του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, στο ενδεχόμενο οι Αστυνομικοί να έχουν δεχθεί επίθεση από τις οργανωμένες ομάδες ατόμων του “χώρου” που παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα στα Εξάρχεια το ξημέρωμα του Σαββάτου (28/10) Συνάδελφοί τους, επιχείρησαν και τηλεφωνικά να επικοινωνήσουν με τους Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, για να προκύψει ότι λόγω θέσης το όχημα δεν “άκουγε” τις διαβιβάσεις του Κέντρου και δεν “πέρναγαν” οι ανταποκρίσεις τους στο διαβιβαστή.

Από νωρίς, με την ανάληψη της νυχτερινής βάρδιας (27/10-22 30), διαδοχικές επιθεσεις από άτομα του “χωρου” σε βαρος διμοιριών της ΔΙΑΤ.

Οργανωμένη ομάδα, περίπου 30 άτομα, επιτίθενται με πέτρες, φωτοβολίδες και δεκάδες μολώτοφ στη διμοιρία στη συμβολή της  Πατησίων με τον πεζόδρομο της Τοσίτσα. Για την απώθηση των δραστών της επίθεσης, οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης.

Για τις επιθέσεις δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ δεν έχουν ακολουθήσει συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς δεν υπήρξε σχετική εντολή.