Εξάρχεια: Μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για τις επίθεση σε Αστυνομικούς

Στελέχη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνας μεταξύ των προσαχθέντων με σύλληψη, γις τη επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές, 27άχρονο στέλεχος του Ρουβίκωνα με συμμετοχή σε  πολλές επιθέσεις της συλλογικότητας. Για τη σύλληψη ο Γιώργος Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε με σχετικό σχολιό του στα Κοινωνικά δίκτυα.

Η επίθεση κατά αστυνομικών ειχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς οι κουκουλοφόροι σε ενέδρα περίμεναν τους Αστυνομικούς της ΥΑΤ με προπομπό τη ΔΙΑΣ να διέλθουν την διασταύρωση των οδών Τρικούπη και Μεθώνης και πραγμαποποίησαν σφοδρή επίθεση σε βάρος τους με μολώτοφ . Ο Αριχφύλακας επικεφαλής της ΔΙ.ΑΣ. τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηικε στο 401 ΓΣΝΕ, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στην υπηρεσιακή μηχανή.

Οι κουκουλοφόροι, μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά των Αστυνομικών, προς την πλατεία Εξαρχείων, χωρίς συλλήψεις για την επίθεση και τον τραυματισμό του Αστυνομικού. Με εντολή Κέντορυ, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ αναπτύχθηκαν μέχρι αργά το βράδυ (08/11-01.00) στα Εξάρχεια και προχώρησαν σε 16 προσαγωγές υπόπτων. Σε μια από τις Αστυνομικές επιχειρήσεις, στο καφενέιο της Τσαμαδού, Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν σε ακολουθία ατόμων που βρήκαν καταφύγιο με τους παρεβρισκόμενους να αντιδρούν στην παρουσία τους στο χώρο. Περισσότερα από 30 άτομα παρέμεναν στο καφενείο της Τσαμαδού, ενώ απ’ έξω Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχειρούσαν να προχχωρήσουν σε προσαγωγές, ενώ στην πλατεία ήταν μέλη του Ρουβίκωνα κι αντεξουσιαστές.Με δικηγόρους αλληλέγγυους και .. διαπραγματεύσεις για αρκετή ώρα, ώστε οι θαμώνες του καφενείου απομακρυνθούν με την αποχώρηση της ΥΑΤ για.. “να αποκλιμακωθεί η ένταση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, επί τόπου μετέβη η  δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος είχε μεταβεί στο 401ΓΣΝ με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για να ενημερωθεί για την κατάσταση υγεία του τραυματία Αρχιφύλακα της ΔΙΑΣ, ο οποίος έιχε δεχθεί μολώτοφ και τραυματίσθηκε στο πρόσωπο από μολώτοφ, λαμβάνοντας δέσμευση για την αποχώρηση των Αστυνομικών, ελάχιστα πριν οι δυνάμεις με εντολή Αττικάρχη, η ΟΠΚΕ και η ΥΑΤ αποχωρήσουν από το σημείο και τα άτομα να βγουν χωρίς προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με τους Αστυνομικούς άτομο που κατέφυγε στο καφενέιο, είχε απορρίψει μπουκάλι στο κράντο Αστυνομικοί της ΥΑΤ. Σε απώθηση των ταραξιών οι Αστυνομικοι προχώρησαν σε χρήση κρότου λάμψης, ενώ συνέλαβαν άτομο, για την επίθεσης σε βάρος τους, για τον οποίο διακριβώθηκε κατα την εξακρίβωση στοιχείων του, ότι πρόκειται για μέλος του Ρουβίκωνα.