Εξάρχεια: Επιθέσεις σε ΜΑΤ και ΔΙΑΣ

Αλλη μια νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια στο γνωστό σκηνικό . Με ενέδρα και οργανωμένες επιθέσεις άτομα του χώρου αντιδρούν στις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ

Το βίαιο περιστατικό σε βαρος διερχόμενης ΔΙΑΣ κατά τη διενέργεια ελέγχου δικύκλου  στη διασταύρωση της Σόλωνος με την Εμμανουήλ Μπενάκη (01/09-02.20). Ενω ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, οργανωμένη καταδρομική ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιτέθηκε στους τέσσερις Αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή .

Οι δράστες της επίθεσης έριξαν στο οδόστρωμα τις υπηρεσιακές μηχανές, απέσπασαν το κράνος ενός εκ των Αστυνομικών και τα κλειδιά του ενός δικύκλου ενω έσπασαν το φάρο της δεύτερης.

Με εντολή κεντρου διμοιρία των ΜΑΤ μετέβη σε απεγκλωβισμό των ΔΙΑΣ

Για την επίθεση οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες επιτέθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα (31/08-23.30) με μολώτοφ και πέτρες στους Αστυνομικούς της  στατικής διμοιρίας στην οδό Σπύρου
Τρικούπη. Τα άτομα υποχώρησαν Προς την πλατεία για να κατέβουν σε νέα καταδρομική  επίθεση (01/09-00.40) κατά της διμοιρίας, ενώ μια ακόμα επίθεση δέχθηκαν στη διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη (01/08-02.30) Τρεις προσαγωγές από τους Αστυνομικούς, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.