Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές επανακατέλαβαν την κατάληψη που είχε εκκενώσει η ΕΛΑΣ

Η κατάληψη GARE στα Εξάρχεια με συλλήψεις αντιεξουσιαστών “άνοιξε” για πέντε 24άωρα και τα ξημερώματα αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε επανακατάληψη του χώρου.

Την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση της κατάληψης “Gare” της Καλλιδρομίου στα Εξαρχεια (26/11) με 8 συλλήψεις αντεξουσιαστών μεταξύ των οποίων και 43άχρονος- είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική, για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, παραπέμφθηκε για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- ενω κατασχέθηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια, ακολούθησε… επανακατάληψη του χώρου.

Νωρίς το πρωί (02/12-08.00) αντιεξουσιαστές και “αλληλέγγυοι” προχώρησαν εκ νέου σε εισβολή στο χώρο και επανακατέλαβαν το κτήριο. Καθώς ο χώρος εδρεύει στα Εξάρχεια το τοπικό Τμήμα – ενημερώθηκε για την εξέλιξη και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας έκανε σχετική εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων.

Σύμφωνα με Ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής; είχε επισημάνει στο Nantiareport.gr ότι «Η κατάληψη GARE έιναι σημειο αναφοράς στο χώρο των Εξαρχείων- καθώς και το *ΚΒΟΞ-«.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ηρθε μια εβδομάδα μετά το βαρύτατο τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά από ναυτική φωτοβολίδας στο γόνατο, ενώ ακολούθως καταγγελία από αναρχοσυνδικαλιστική συλλογικότητα απέρριπτε ευθύνες σε αυτομολήσαντες του «χώρου» και ενεργούν πράξεις βίας χωρίς οδσιολογικο υπόβαθρο.