Εξάρχεια: ..(άλλη μια) νύχτα της πλατείας για ΜΑΤ και “ταραξίες”

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, με επέμβαση διμοιριων στην πλατεία Εξαρχείων και στο τους Ρουβικων. Προσαγωγές για τα επεισόδια.

Οργανωμένη ομάδα περίπου 10ατομων επιτέθηκαν με βόμβες μολώτοφ και αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη (29/08-23.30).

Ρίψεις αντικειμένων και πέτρες σε βάρος Αστυνομικών ακολούθησε κυνηγητό στα στενά

Με επίκεντρο την πλατεία, σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr οι διμοιρίες με εντολή προχώρησαν σε επέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων με τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών να λαμβάνουν έκταση και να συνεχίζονται με ένταση για αρκετή ώρα.

Επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια- Αφέθηκαν ελεύθεροι

Στις στοχευμένες επιθέσεις που δέχθηκαν οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών, στο υψος του αυτοδιαχειριζόμενου χωρου του «Κ*ΒΟΞ» έδρα της αναρχικής συλλογικότητας στα Εξάρχεια.

Με ανάρτηση του, ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα δημοσιοποίησε φωτογραφίες απο την Κ*ΒΟΞ. Στις φωτογραφίες διακινούνται σπασμένες τζαμαρίες και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο δάπεδο. “Δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΒΟΞ. Ρίξαν δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο.Σοβαρά τραυματίες από τα γκλομπ. Μέλος του Ρουβίκωνα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι μεταφέρετε στο νοσοκομείο”, καταγγέλλει.

Η κατάσταση εκτονωθηκε με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμένουν στην περιοχή. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καμία επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, δεν είχε εκδοθεί σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.