Εκλογές και ευτράπελα.. σε συνέχεια- “Θεωρούν ότι ο Αστυνομικος είναι robocop και όχι ανθρωπος”

Με αφορμή το δεύτερο γύρο των Εκλογών, κείμενο Αστυνομικού*

Σήμερα ημέρα Πέμπτη 30-05-2019 . Σε τρεις μερες την Κυριακή 02-06-2019 ξεκινάει ο δευτερος γυρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οπως φαίνεται τα ‘’ευτράπελα’’ θα συνεχιστούν. Στον πρώτο γύρο διαπιστώσαμε να επικρατεί ένα χαος στην οργάνωση για την φύλαξη εκλογικών κέντρων γεγονος που συνάδει ότι προφανως δεν υπήρχε επαρκης σχεδιασμος από την φυσική ηγεσία και ήταν όλα επιφανειακά . Αποτέλεσμα οπως όλοι είδαμε και βιώσαμε : ενας συναδελφος σε πληθος εκλογικών τμημάτων να εκτελεί βραδινή βάρδια ‘’μόνος του‘’ σε σχολικες εγκαταστασεις τεραστιες ειδικά στο κέντρο Αθηνών. Οπως φαίνεται μάλλον ορισμένοι θεωρούν ότι ο Αστυνομικος είναι ρομπότ (robocop) και όχι ανθρωπος – και για να μην αναφέρουμε τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν , ας αναφέρουμε έστω ότι εάν καποιος αισθανθεί μια αδιαθεσία και πάθει το οτιδήποτε τι θα γίνει ; Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αντιληφθούν οι έχοντες την ευθύνη ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση σοβαρά υπόψιν τους ; Σε αυτό να αναφέρουμε και μια πενιχρη εκλογικη αποζημιωση η οποία ακόμα δεν έχει καταβληθεί . Υποτίθεται ότι χορηγείται στους συναδελφους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν κατά την διάρκεια ολης της προεκλογικης και εκλογικης διαδικασιας . Βέβαια μέχρι στιγμης μόνο αποζημίωση δεν είδαμε και το μόνο που αισθανθήκαμε είναι η ελάφρυνση της τσεπης μας αφού πολλοί συνάδελφοι ειδικά Υπηρεσιών Ασφαλειας διένυσαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά απο την έδρα της Υπηρεσιας τους, μετακινούμενοι με ιδιωτικά τους οχήματα και φυσικά με δικά τους έξοδα, προσθετωντας σε αυτό και την υπερεργασία καθως το οκτάωρο έγινε δέκαωρο και δωδεκάωρο . Τελος Οφειλουμε να αναφέρουμε ότι δυστυχως στον λεγόμενο αυτό σχεδιασμό ουδεις προνόησε για την αλλαγή των συναδέλφων που εκτέλεσαν βραδινή βάρδια την ημέρα των εκλογών ορισμενοι εκ των οποίων λόγω του μεγάλου όγκου των ψηφοδελτίων της καταμέτρησης αναγκάστηκαν να παραμείνουν και μετά το περας της Υπηρεσιας τους δηλαδή την 6η πρωινή στα εκλογικά κέντρα καθώς δεν υπήρχαν συνάδελφοι στα Αστυνομικά Τμήματα να διατεθούν για την αλλαγή τους , με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν μετά από 3 με 4 ώρες από την λήξη της Υπηρεσίας τους .
Ίσως τα αυτονόητα η είναι δύσκολο να τα αντιληφθούν αυτοί που πρέπει η προσπαθούν να τα αποφύγουν . Άρα και σύμφωνα με το ρητό ‘’ Η επανάληψη είναι η μήτηρ μαθησεως ‘’ πρέπει και πάλι να επαναλαμβανόμαστε και λεμε δυο μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών ότι ο συναφελφος είναι και αυτος άνθρωπος και μαζί με τις υποχρεωσεις του έχει ανάγκες και δικαιώματα . Για ποσό ακόμα θα υπομένει την αδιαφορία των υπευθύνων ;
Πρέπει άμεσα και όταν αναφέρουμε άμεσα μιλάμε για το τώρα όχι για το αύριο να βρεθούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα και μιλάμε για λύσεις οι οποίες είναι εφικτές . ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ , Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ !!!!!!

ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.