Εκδόθηκε Ελβετός τραπεζίτης, εκκρεμούσαν τρία διεθνή εντάλματα, για τα εξοπλιστικά.

Ενώπιον του Ειδικού Εϕέτη, ύστερα από την έκδοσή του, βρέθηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλτ ο οποίος εκδόθηκε στην Ελλάδα. Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία ευρωπαϊκά εντάλματα, για την υπόθεση της SIEMENS και των εξοπλιστικών.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλτ, συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εκδόθηκε στην Ελλάδα, ενώ οι Αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοσή του. Ο τραπεζίτης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία Ευρωπαϊκά εντάλματα, για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παραπεμφθεί να δικαστεί για την υπόθεση της SIEMENS και των υποβρυχίων, ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες δύο υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλτ, φέρεται να είχε ρόλο στη διακίνηση του “μαύρου χρήματος”, ενώ διετέλεσε προϊστάμενος -του επίσης κατηγορούμενου- Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.
Ο μεγαλοτραπεζίτης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία (Τρίτη )από τους Ανακριτές Διαφθοράς οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση για τα εξοπλιστικά, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport