“Εκδημοκρατισμό” στα ΜΑΤ , παθητική ανοχή και χωρίς καταστολή με χημικά .. το “νέο δόγμα” για τις διμοιρίες

Όσα διατυπώθηκαν προς το ένστολο προσωπικό της ΔΑΕΑ προκάλεσαν αντιδράσεις μεταξύ των ενστόλων.

Πρακτικές που “επαναφέρουν ” στους παλιότερους μνημες από άλλες εποχές και στους νεότερους “πρωτόγνωρες βιωματικές εμπειρίες” τείνει να περιγράψει κάποιος ότι “αναβιώνουν” σε Διευθύνσεις και Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., για το ένστολοπροσωπικό.

Ενημέρωση στο “νέο δόγμα” της ΕΛ.ΑΣ -μετά και τις Κρίσεις στην ηγεσία που προκάλεσαν αλλαγές και ανακατατάξεις σε Διευθύνσεις και Τμήματα- προς τους Αξιωματικούς με τελικούς αποδέκτες το μάχιμο ένστολο προσωπικό, σε εκτακτη συγκέντρωση προσωπικού στη ΔΑΕΑ (12/02) προχώρησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Nantiareport.gr “εκδημοκρατισμό” της ΔΑΕΑ – ΥΜΕΤ και ΥΑΤ- παθητική ανοχή και ουδέτερη στάση ακόμα και σε επιθέσεις, είναι οι εντολές στο “νέο δόγμα” της ΕΛ.ΑΣ, προς τους Αξιωματικούς με αποδέκτες το μάχιμο ένστολο προσωπικό, ενω η καταστολή με χρήση χημικών περνάει πια στο .. “αρχειο”. Ενω εκφράστηκε ως “υπό σκέψη” πρόταση να γίνει περικοπή και στο επίδομα των ΜΑΤ.

Αν παραθέσει κάνεις τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου για τους τραυματίες Αστυνομικούς στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας αλλά και στο πλαίσιο τήρησης της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας την τελευταία 8ετία αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα αυτής της επίσημη θέση όπως διατυπώνεται από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ απο το 2010 μεχρι το 2016 τραυματίσθηκαν (1903) αστυνομικοί που υπηρετούν στις διμοιρίες και (2674) αστυνομικοί, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Ενώ μόνο το περασμένο έτος (2017) τραυματίσθηκαν (113) Αστυνομικοί που υπηρετούν στις διμοιρίες και (262) Αστυνομικοί, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Σε αυτή την ενημέρωση, το δικαίωμα της ελευθερίας και της κρυφής ψήφου του κάθε πολίτη, σε σύνδεσμο με δημοσιεύματα και “αυθαίρετες “εκτιμήσεις, έγιναν αυστηρή σύσταση προς το ένστολο προσωπικό. “Θεωρώ αδιανόητο αν κάποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή”, φερεται να διατυπώθηκε- μεταξύ αλλων – σε αυστηρό ύφος προς τους Αστυνομικούς της Υπηρεσίας, από τον επικεφαλής της ΔΑΕΑ. Ενώ -σύμφωνα με ενστολους της Υπηρεσίες- όσοι από τους ένστολους που παρέστησαν στη συγκέντρωση εξέφραζαν ενστάσεις, “επισημάνθηκαν”.

Ενημέρωση για συγκέντρωση (13/02) έλαβε το προσωπικό  της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ (14/02) προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.