Εκδικάστηκε η αγωγή των Αστυνομικών κατά Καρβέλα και Πάνια, για το περιστατικό της καταδίωξης στη Βάρη

Στα Δικαστήρια ξανά Αννίτα Πάνια και Νίκος Καρβέλας, για την εκδίκαση αγωγής τεσσάρων Αστυνομικών του ΑΤ Βάρης ύστερα από την κινηματογραφική καταδίωξη του τζιπ με οδηγό το Νίκο Καρβέλα και συνεπιβάτιδα την Αννίτα Πάνια, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου που τους οδήγησε με χειροπέδες στο αυτοφωρο.

«Καταδικαστήκαμε γιατί δεν συνεργαζόμαστε με μπάτσους, μπασκίνες και επικίνδυνους τραμπούκους» είχε δηλωσει -το 2008- η Αννίτα Πάνια  για να συμπληρώσει, «Ταλαιπωρήθηκα γιατί αρνήθηκα να συνεργαστώ με ανθρώπους που κρατούσαν όπλα, και με τραβούσαν από το μπουφάν».

Πριν απο περίπου εννέα χρόνια (2008), η κινηματογραφικής καταδίωξης του τζιπ με οδηγό το Νίκο Καρβέλα και συνεπιβάτιδα την Αννίτα Πάνια, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου οδηγεί το πρώην ζευγάρι με χειροπέδες στο αυτοφωρο.

Γι αυτές τις δηλώσεις του πρώην ζεύγους, στις εκπομπές «Ζούγκλα» και «TV weekend» (Alter) λίγες ημέρες μετά την καταδίωξη και τη σύλληψή τους, οι τέσσερις Αστυνομικοί κατέθεσαν αγωγή σε βάρος των Ν.Καρβέλα και Α.Πάνια .

«Την επομένη της σύλληψής τους, στις 13 Νοεμβρίου 2008, εμφανίστηκαν στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μας επιτέθηκαν και μας φωτογράφιζαν. Δεν είπαν ονόματα, αλλά αμέσως βρήκαν μέχρι και οι δημοσιογράφοι τα κινητά μας τηλέφωνα. Μας έλεγαν μπάτσους και μπασκίνες» κατέθεσε στο Δικαστήριο ένας εκ των τεσσάρων Αστυνομικών.

«Μετά το περιστατικό είχα υποστεί δίμηνη προσωρινή μετακίνηση και δεν μπορούσα να δώσω προαγωγικές εξετάσεις. Ηταν σαν ένα είδος υπηρεσιακής δίωξης. Οι γονείς και ο παππούς μου στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ. Ακόμα και τώρα με ρωτάνε συνάδελφοι για το περιστατικό. Στο χωριό μου, που είναι όλοι κι όλοι 300-400 κάτοικοι, το ξέρουν όλοι και δεν το έχω πει εγώ! Τους παροτρύναμε να συνεργαστούν. Τους αναγνωρίσαμε, είναι δημόσια πρόσωπα, αλλά δεν εξαιρούνται του νόμου. Δεν κάναμε τίποτα απ’ όλα αυτά που μας κατηγόρησαν. Εχουν κριθεί και στο ποινικό δικαστήριο αυτά», συμπλήρωσε ο ένστολος.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του συνθέτη και της παρουσιαστριας, παρουσιάστηκε ο – τοτε- αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων στο Alter (σήμερα συνεργάζεται με τηβ εκππμπή της Αννιτας Πανια) Βασίλης Ζέρβας.

«Βγήκαν να μιλήσουν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το περιστατικό που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα. Πίστευαν ότι ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί. Ηθελαν να κριτικάρουν τον τρόπο δράσης. Δεν είπαν ονόματα», υποστήριξε ο Δημοσιογράφο.

Ο Νίκος Καρβέλας, δεν σταμάτησε σε σήμα της Αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη, και φραστική επίθεση κατά των Αστυνομικών

Οι Αστυνομικοί, είχαν κινηθεί νομικά, καταθέτοντας αγωγές όπως και το πρώην ζευγάρι. Πρωτόδικα το ζευγάρι καταδικάζεται και σε δεύτερο βαθμό το Δικαστήριο επιδίκασε στους τέσσερις Αστυνομικούς, του ΑΤ Βάρης, ύψος ποσού αποζημίωσης #€75.000 που κλήθηκε να καταβάλει το πρώην ζευγάρι, για την κατηγορία της εξύβρισης.

Σύμφωνα με την απόφαση, “δικαιούνται καθένας των τριών πρώτων εναγόντων (Αστυνομικών) το ποσό των 20.000 ευρώ και ο τέταρτος το ποσό των 10.000” Επιπλέον, το ζευγάρι κλήθηκε να πληρώσει και τη δικαστική δαπάνη που αγγίζει περιπου τα 5.000 ευρώ.

Ο Νίκος Καρβέλας είχε κριθεί ένοχος για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε (εξύβριση, απείθεια και παραβίαση ΚΟΚ) και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ η Αννιτα Πάνια είχε κριθεί ένοχη για δύο από τις τρεις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.