Εκ του Σώματος με πολιτική εμπειρία “συζητούν” για Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με την ονοματολογία και τις επαφές να εντείνονται ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού, η θέση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, απαρχής της διακυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ προβλημάτιζε για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε να ηγηθεί ως πολιτικός προϊστάμενος του ένστολου Σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Nantiareport.gr, στέλεχος εα της ΕΛ.ΑΣ με εμπειρία στην πολιτική και γνώση των “ισορροπιών” μεταξύ Κυβερνητικών προσώπων, Ανώτατων βαθμοφόρων και την οργανωτική διάρθρωση του Σώματος, φέρεται να καταλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Με Μεταπτυχιακές σπουδές και γνώση στα Οικονομικά, Μισθολογικά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα του ένστολου προσωπικού, έχει  συνδικαλιστική δράση και στη συνέχεια πολιτική ενασχόληση και εκφραστής στις Κυβερνητικές γραμμές. Καθώς έχει διατελέσει σε θέση ευθύνης και υψηλής σημασίας, δίπλα σε τέως  Υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr οι επαφές των δύο πλευρών τείνουν να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, για την τελική ανακοίνωση του ονόματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς η θητεία του προσωρινού με παράλληλα χρέη αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, έχει ολοκληρωθεί .

Μένει λοιπόν τις επόμενες ημέρες να διακριβωθεί αν και κατα πόσο η τελικη επιλογη θα επαναφερει στον 7ο όροφο του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη σε θέση του αναπληρωτή Υπουργού τη συγκεκριμένη επιλογή ή θα έχει χρόνο να ατενίζει τις πολιτική εξελίξεις από το μικρό ορεινό χωριό με αμφιθεατρική θέση και ανοιχτό ορίζοντα προς τη  θάλασσα, που πάντα είχε  ιδιαίτερη σημειολογική αξία..