Εισαγγελική παρέμβαση για τα ακραία επιθετικά σχόλια σε βάρος του Γ.Στουρνάρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα ακραία επιθετικά σχόλια με προτροπή σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπέβαλε ο Γιαννης Στουρνάρας, φάκελο με τα ακραία επιθετικά σχόλια σε βάρος του, απο χρήστες του διαδικτύου. Αφορμή η έκρηξη με θύμα τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με το Γιάννη Στουρνάρα όπως έγινε γνωστό.

Τα ακραία σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσαν μαζική συμμετοχή χρηστών του διαδικτύου, ενω σε κάποιες περιπτώσεις το περιεχόμενο τους, κρίθηκε οτι αποτελούσε προτροπή σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο φάκελος με τα στοιχεία περισσοτέρων απο 10 φυσικών προσώπων, διαβιβάστηκαν, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών- με τη σειρά της- διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί από φυσικά πρόσωπα χρήστες λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα- με αναρτήσεις σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του δημοσιογράφου- ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιωργου Φιλιππακη, με αφορμή επίμαχη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποια μεταξύ άλλων ανέφερε, “Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”.
Η διαδικασία προβλέπει την αξιολόγηση των στοιχείων από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος και είναι αρμόδιος για την άσκηση Δίωξης κατά συγκεκριμένων φυσικών προσώπων, για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, εφόσον διαπιστωθεί.