“Είμαστε Αστυνομικοί όχι Δικαστές”

Κείμενο Αστυνομικών
«Είμαστε μάχιμοι αστυνομικοί σε ομάδες δι.ας. και πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας (οπκε). μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους συναδέλφους μας πρόσφατα ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του Aντέννα και του Mέγκα.Ο συγκεκριμένος ανήλικος με τον συνεργό του, την ώρα που προβαλλόταν το ρεπορτάζ στον Αντέννα, βρισκόταν στα κρατητήρια του ΑΤ Περιστερίου για κλοπή, το αποτέλεσμα; Αφέθηκε ελεύθερος. Το τελευταίο έτος έχει συλληφθεί τουλάχιστο 20 φορές.

Στα ρεπορτάζ προβάλλονται βίντεο από την εγκληματική δράση του ανήλικου ρομά, Σούτα. Ο συγκεκριμένος ανήλικος και μόνος και με συνεργούς του εισβάλει σε καταστήματα την νύχτα και κλέβει. Η δράση του δεν περιορίζεται στην δυτική αλλά σε όλη την Αττική, τον έχουμε συλλάβει στο αυτόφωρο από γλυφάδα μέχρι κέντρο. για τις κλοπές που προβάλλονται στα δελτία ειδήσεων έχει συλληφθεί. Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν και αυτοί με την σειρά τους, πώς καθένας έχει τον ρόλο του.

Σε συνομιλίες του FaceBook συνάδελφοι εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, που παρά τις συλλήψεις μας σε όλες τις περιπτώσεις η δικαιοσύνη τους αφήνει ελευθέρους, να επαναλάβουν τα εγκλήματα τους. δυστυχώς οι αρμόδιοι για την απονομή δικαιοσύνης είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές και όχι η αστυνομία.

Η αστυνομία είναι εδώ ελπίζουμε να υπάρξει δραστηριοποίηση και από την δικαιοσύνη»