Ειδομένη: Υπο κατάληψη από τους διαβιούντες ο αυτοσχέδιος καταυλισμός

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ειδομένη. Διαβιούντες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό, προχώρησαν σε κατάληψη και οπλισμένοι με λοστάρια προκαλούν καταστροφές σε ελληνικό έδαφος.

image

Στην Ειδομένη των περίπου 15.000 διαβιούντων προσφύγων και λαθρομεταναστών, μολις 70 Αστυνομικοί εχουν διατεθεί ως δύναμη.
Αργά το βράδυ, οργανωμένη ομάδα (22/03) έθεσε υπό έλεγχο τον αυτοσχέδιο καταυλισμό, κραδαίνοντας λοστάρια, αρνούμενοι το συσσίτιο επιτεθηκαν με πέτρες στην καντίνα για να αποχωρήσει, με αίτημα να τους επιτραπεί η έξοδος από την Ελλάδα.
Οι λαθρομετανάστες, έκλεισαν την είσοδο του καταυλισμού με αυτοσχέδια οδοφράγματα που δημιούργησαν ενω δεν επέτρεπαν την είσοδο ενώ κάποιοι με λοστάρια κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή κι επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο, που κάλυπτε τα γεγονότα.
Το απόγευμα (22/03) δύο λαθρομετανάστες επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωνε τη Δευτέρα (21/03) στη Βουλή ότι «Η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία μέσα στον επόμενο μήνα».

Οι ΜΚΟ υπό το φόβο για την ασφάλεια των μελών τους αποχώρησαν από το εσωτερικό του αυτοσχέδιου καταυλισμού.

image

Η αποχώρηση των ΜΚΟ και των γιατρών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση, με τον Δ.Βίτσα, να έχει ζητήσει τη συμμετοχή του στρατού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση και επεισόδια.