Ειδομένη: Προσαγωγές 15 «αλληλέγγυων» – Δεν ανήκαν σε ΜΚΟ

Προσαγωγές στο πλαίσιο εκτάκτων ελέγχων της ΕΛΑΣ σε περιοχή κοντά στην Ειδομένη, μετά τα πρόσφατα επεισόδια.

image

Με αφορμή την έκρηξη βίας στην περιοχή της Ειδομένης (10/04) και τις συγκρούσεις με Σκοπιανούς Αστυνομικούς εντός ελληνικού εδάφους, οι Ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε έρευνα για τον εντοπισμό των αλληλέγγυων -Γερμανών, Ισπανών, Ιταλών και Βρετανών, κατά πληροφορίες- οι οποίοι υποκινούν τα επεισόδια, προτρέποντας κάθε φορά πρόσφυγες και λαθρομετανάστες οι οποίοι διαβιούν στον καταυλισμό, να περάσουν τα σύνορα.
Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σημειώνεται οτι οι προσαγωγές διενεργήθηκαν στη γέφυρα του Αξιού, σημείο από το οποιο διέρχονται όσοι εισέρχονται στη χώρα από τα Σκόπια, καθώς κινούνται σε ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.
Προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, δήλωσαν “αλληλέγγυοι” στους πρόσφυγες, κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους ωστόσο προέκυψε ότι κανένας απο τους προσαχθέντες δεν ανήκει σε ΜΚΟ που να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Από τους 15 προσαχθέντες συνελήφθη και παραπεμφθηκε να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για οπλοφορία ένας Γερμανός, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.