“Ειδομένη . .Μετά την κατακραυγή, οι άντρες των ΥΑΤ με τα σώματά τους κρατάν την οριογραμμή”|ΑΠΟΨΗ*

Εδω και λιγη ωρα στην μεθωριακή γραμμή, πίσω από τον φράχτη Σκοπιανοί αστυνομικοί να πετάνε χημικά και πλαστικές σφαίρες, προς την Ελληνική πλευρά ενω ομάδες λαθρομετανάστων εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα.. Στη μέση Αστυνομικοί των ΥΑΤ με εντολές για επιτήρηση σε μετρα τάξης και αποτροπής να πλησιάσουν οι λαθρομετανάστες στο έδαφος των Σκοπίων..

image

Αντιλαμβάνεται κανείς εύλογα πως το μόνο που κάνουμε στο σημείο είναι να προστατεύουμε τους υπουργούς ώστε να μη βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να απολογηθούν στα κανάλια το βράδυ για το που ήταν η ελληνική αστυνομία ή αν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος Σκοπιανοί αστυνομικοί.
Το πιο λυπηρό στην υπόθεση είναι πως οι δικοί μας αξιωματικοί δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα των εντολών που δίνουν.Δημιουργούν την εντύπωση στο ένστολο προσωπικό πως αδιαφορούν για την σωματική τους ακεραιότητα.
Εμείς που υπηρετούμε στις δύο διευθύνσεις αστυνομικών επιχειρήσεων της χώρας συχνότατα γινόμαστε δέκτες  λεκτικών επιθέσεων συγκεντρωμένων πως κάθε φορά είμαστε τα παιδιά της εκάστοτε κυβέρνησης.Λες και εμείς δεν έχουμε προσωπική άποψη ή πάντα συμφωνούμε με τις εντολές που εκτελούμε.
Με πολύ προσοχή είδα τις επιτροπές που συγκρότησε η ομοσπονδία μας και παρατήρησα πως δεν υπήρχε επιτροπή μεταναστευτικού. Τη στιγμή που το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι αυτό,. θεωρώ τεράστιο λάθος την απουσία της συγκεκριμένης και την ύπαρξη παράδειγμα της επιτροπής πολιτισμού αθλητισμού.Είναι αναγκαία θεωρώ η σύστασή της και μάλιστα να στελεχωθεί από αντιπροσώπους που οι νομοί τους εμπλέκονται με το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα.
Σταματήστε να μας θεωρείται αναλλώσιμους,έχουμε και εμείς οικογένειες ,μη χτίζεται καριέρες στις ασπίδες και τις πλάτες μας…..

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ