“Είχαν θράσος οι τρομοκράτες να μιλήσουν κυνικά για παράπλευρη απώλεια. Ο Θάνος ήταν θύμα παράλογης τυφλής βίας που δεν έχει θέση στην κοινωνία”

Σαν Σήμερα, στις 14 Ιουλίου 1992, με πυροδότηση ρουκέτας απο μέλη της 17Ν δολοφονήθηκε ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, γιατί οι τρομοκράτες.. ήθελαν να πάνε διακοπές

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα στην Κρήτη, αναφέρει, «Σαν σημερα το 1992 ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20ετών δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Νοέμβρη εναντίον του – τοτε-  υπουργού οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά. Είχαν το θράσος οι τρομοκράτες να μιλήσουν τότε κυνικά για παράπλευρη απώλεια. Ο Θάνος δεν ήταν παράπλευρη απώλεια ήταν θύμα μιας παράλογης τυφλής βίας που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!»

Στη δική των τρομοκρατών της 17Ν μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, ανέφεραν:

– Βασιλης Τζωρτζάτος (“Βασίλης”, 17Ν): “..Ρωτάω τότε τον Κουφοντίνα (σσ “Λουκα” 17Ν) γιατί έριξες την ρουκέτα, αφού υπήρχε κόσμος στην Καραγιώργη Σερβίας και μου απαντά, ..”δεν γινόταν να αναβληθεί γιατί η γυναίκα μου με πιέζει να φύγουμε για διακοπές”…

Ο 20άχρονος -τότε- φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν είχε αποχωρήσει από το οικογενειακό κοσµηµατοπωλείο, και πήγαινε σε εξωτερική δουλειά. Δολοφονήθηκε από τα θραύσµατα της ρουκέτας που είχαν στόχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο οδηγούσε ο τότε Υπουργού Οικονοµικών, Γιάννης Παλαιοκρασσάς στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής.

Nantia Report #Athens #Greece #terrorism #17N #Remember #δενξεχνω #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΑΞΑΡΛΙΑΝ #Θάνος_Αξαρλιάν #Δημοκρατία

 

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία με τον Αρχηγό της Ελληνικής