Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η κρίση της ποινικής μεταχείρισης του καθ’ ομολογίαν δράστη μετά τη λύτρωση της ομολογίας

Πέντε ημέρες κρατούμενος στον 7ο όροφο του ΑΜΑ ο καθ ομολογίαν δράστης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε, οδηγείται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί και να ακούσει την απόφαση για την ποινική του μεταχείριση

Χωρίς ανατροπές αναμένεται η δικονομική διαδικασία για τον καθ’ ομολογίαν δράστη, τον 33χρονο πιλότο, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, για τον ασφυκτικό θάνατο της 20χρονης Caroline και τη θανάτωση της Roxy, του ημίαιμου κουταβιού που είχε αναλάβει η οικογένεια από Ζωοφιλικό Σωματείο. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του, ενώ αρνήθηκε να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ενω φέρεται να επιμείνει στην προανακριτική του ομολογία, καθώς υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του στο ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε και δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Από την επιστροφή του στο Αστυνομικό Μέγαρο το απόγευματης Παρασκευής (18/06-18.00), δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις,  δέχθηκε επισκεπτήριο από τον αδελφό του και είχε επαφές με το συνηγόρό του, Αλεξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισης του.

Από την ομολογία του εγκλήματος το οποίο είχε διαπράξει και μετά δείχνει ως να έχει έρθει η λύτρωση,  αναφέρουν οι Αξιωματικοί που τον συναναστρέφονται. Ο ίδιος εμφανίζεται να θέλει να μαθαίνει νέα της ενός έτους Λυδίας ενώ ενδέχεται να ζητήσει να εχει και επισκεπτήριο με την κόρη του. Αναφορικά με την επιμέλεια της Λυδίας ωστσο αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελιας Ανηλίκων.

«Το μωράκι είναι μαζί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η τύχη αυτού του μωρού και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι πάνω σε αυτό. Ως πατέρας αυτή τη στιγμή, έχω χάσει δύο παιδιά. Προσπαθώ να μην έχει περισσότερο κακή τύχη ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα», ανέφερε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, πατέρας του 33χρονου πιλότου και προτίθεται η οικογένειά του να ζητήσει συνεπιμέλεια για την εγγονή τους.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και μέσα στην εβδομάδα κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί τις δύο οικογένειες ώστε να εξετάσει τα περιβάλλοντα ,προκειμένου να συντάξει σχετική πραγματογνωμοσύνη η οποία θα συμπεριληφθεί στο φάκελο που θα εξετάσει η Εισαγγελία Ανηλίκων για να αποφανθεί.

Εντός της ημέρας (22/06) ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος αναμένεται να ακουσει την γνωμοδότηση Εισαγγελεως και Ανακριτή για την ποινική του μεταχείριση, λαμβάνοντας φυλακιστήριο για Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης.