Έγκλημα κι αυτοχειρία στους εμπρησμούς των οχημάτων σε Σχιστό και Καβούρι, ερευνά η Αστυνομία

Την αυτοχειρία εξετάζει η Ασφάλεια για τον οδηγός οχήματος στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο Σχιστό ενώ την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, εξετάζουν οι Αρχές για τον εμπρησμό οχήματος στο Καβούρι, στη θέση του οδηγού ταυτοποιήθηκε 65άχρονος κρεοπωλης, με την ιατροδικαστική έκθεση να αποδίδει τα ακριβή αίτια.

Η πυρπόληση οχήματος και η απανθράκωση του άνδρα στη θέση του οδηγού, σύμφωνα με τα προανακριτικά ευρήματα για τις Αρχές αφήνει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, με τα ακριβή αίτια να αναμένονται με τη διενέργεια της ιατροδικαστικής εκθεσης. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του άνδρα ο οποίος εντοπίσθηκε απανθρακωμένος στη θέση του οδηγού, προέκυψε η ταυτότητα 65άχρονου ιδιοκτήτη οικογενειακής επιχείρησης (κρεοπωλείο) με έδρα το Παγκράτι.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, κατά την εξερεύνηση της υπόθεσης του αδελφού Αξιωματικού της ΕΛΑΣ ο οποίος εντοπίσθηκε απανθρακωμένος στη θέση του οδηγού στο όχημα του, στη Λ.Εθνικης Αντιστάσεως στο Κερατσίνι, ενδείξεις τον αποδίδουν σε αυτόχειρα, καθώς ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρό ψυχολογικά προβλήματα.

Το πλαστικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό σε απόσταση πέντε μέτρων από το όχημά του, ενδεικνύει την εμπρόθετη ενέργειά του. Ο ίδιος μπήκε στη θεση του οδηγού, ασφάλισε το όχημα  και με τα κλειδιά στο χέρι αυτοπυρπολήθηκε. Ωστόσο αναμένονται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης και οι εκθέσεις των  Εγκληματολογικών για τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Προανάκριση για την υπόθεση στου Σχιστό διενεργεί το τοπικό Τμήμα, ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης στο Καβούρι έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το τμήμα  Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΑσφάλειαςΑττικής.