Έγκλημα Χανιά: «Ήθελα να εκτονωθώ»- Λεπτομέρειες από το έγκλημα της Αμερικανίδας Βιολόγου

Στοιχεία από την προανακριτική έρευνα των Αστυνομικών έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη Συνέντευξη Τύπου στην Υποδιεύθυνη Ασφάλειας Χανίων, η ΕΛΑΣ.

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε από τον Εισαγγελέα Χανίων ο 27άχρονος καθ’ομολογία δράστης της δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton, σύφωνα με το συνήγορό του, κατά τη μεταγωγή του συνοδεία Αστυνομικών για να απολογηθεί για τις πράξεις που ομολόγησε και του αποδίδονται από το κατηγορητήριο.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΑΝΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ_ΔΡΑΣΤΗΣ

Ο καθ ομολογία δράστης Γιάννης Παρασκάκης, 27, φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς «είχα βγει στις παραλίες στο Κολυμπάρι και έψαχνα γυναίκα για να συνευρεθώ ερωτικά, είδα την 60άχρονη από μακριά και περίμενα να πάει σε κάποιο ερημικό σημείο. Την ακολουθούσα και όταν βρήκα την ευκαιρία την χτύπησα». Σε ερώτηση των Αστυνομικών για τους λόγους και τα κίνητρά τού, φέρεται να υποστήριξε, «Είχα θυμό, η ζωή μου δεν πήγαινε καλά. Ήθελα να εκτονωθώ. Παρακολουθούσα ταινίες με πορνογραφικό υλικό και ήθελα να συνευρεθώ οπωσδήποτε με γυναίκα, δεν με ένοιαζε αν έκανα κακό σε κάποια». Οπως προέκυψε από τα εργαστηριακά αποτελέσματα κατά την ιατροδικαστική εξέταση στο πτώμα του θύματος, ο  καθ’ ομολογίαν δράστης, Γιάννης Παρασκάκης, 27 παντρεμένος και πατέρας δύο νηπίων, γιος ιερέα αγρότης στο επάγγελμα, βίασε την 60άχρονη Αμερικανίδα Βιολόγο Suzanne Eaton πριν τη δολοφονία της.

«Είμαι ηδονοβλεψίας», φέρεται να δήλωσε ο καθ’ ομολογίαν δράστης στους Αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Νίκος Λαγουδάκης, κατά την ανέυρεση του πτώματος της γυναίκας ήταν ευδιάκριτα ίχνη άσκησης βίαιης πράξης και σεξουαλικής επίθεσης, τα οποία “κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου, καθώς και κακώσεις στα χέρια”, ενώ στο σώμα της ήταν εμφανή ίχνη από ρόδα αυτοκινήτου. Φέρεται ο 27άχρονος καθ’ομολογίαν δράστης το μεσημέρι της Τρίτης (02/7), συνάντησε την 60άχρονη Suzanne Eaton, πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι.

Όπως δήλωσε η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Υπαστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου, «ο δράστης ισχυρίστηκε οτι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο δράστης, με το όχημά του, παρέσυρε την Αμερικανίδα Βιολόγο και την τραυμάτισε ενώ ηταν εν ζωή, για να την ακινητοποιήσει. Οπως διακριβώθηκε με οπισθοπορεία στη κίνηση του οχήματός του, παρέσυρε εκ νέου τη γυνάικα, τραυματίζοντας την βαρύτατα, χωρίς να της προκαλέσει το θάνατο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, Πάρη Χινόπουλου, ο δράστης εξεταζόμενος υποστήριξε ότι «προσπαθούσε να βρεί κάποιον για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του» ενώ όπως επεσήμανε ο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, με αναφορά στην κίνηση του δράστη σε βάρος της 60άχρονης, «επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη γυναίκα».

ΙΧΕ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΑΝΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ_ΔΡΑΣΤΗΣ

Με το πτώμα της Αμερικανίδας Βιολόγου στα χέρια του, ο 27άχρονος Γιάννης Παρασκάκης, με εξαιρετικά καλή γνώση της περιοχής, επέλεγε να αποκρύψει την αποτρόπαια πράξη του. Μετέφερε το πτώμα της γυνάικας στην περιοχή που από την εποχή της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη, βρίσκεται το όρυγμα, και απέρριψε το πτώμα της 60άχρονης από την τρύπα στην κορυφή του σπηλαίου -οταν ηταν σε λειτουργία ο χωρος ειχε χρησιμότητα στον εξαερισμό των πυρομαχικών- στο σημείο οπου την εντόπισαν οι δύο ερασιτέχνες που εξερευνούσαν το σπήλαιο και ενημέρωσαν Αστυνομικούς του Α.Τ Πλατανιά, Χανίων.

Για την Ασφάλεια οι έρευνες αναζήτησης της της εξαφάνισης, 60άχρονης Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton, ήταν ήδη σε εξέλικη, μετά την αναγγελία εξαφάνισής της από το Ξενοδοχείο της στο οποίο είχε προγραμματισμένη ομιλία προσκεκλημένη σε Επιστημονικό Συνέδριο. Τα ευρήματα κατά την αυτοψία στο χώρο καθώς και τα αποτελέσματα των Εργαστηρικών Ερευνών, συνδιαστικά με βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες και μαρτυρίες, περιορισαν τον κύκλο υπόπτων και έγιναν στοχευμένες προσαγωγές. Αναμεσά στους προσαχθέντες ήταν και ο 27άχρονος ο οποίος κατά την εξέτασή του υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε ολα τα σημεία μέχρι τον χωρο που εντοπίσθηκε τελικά το πτώμα της Αμερικανίδας Βιολόγου.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5gYHFePthY

Ο χρόνος θανάτου της 60άχρονης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της ημέρας εξαφάνισής της (02/07) ενώ αποδόθηκε σεξουαλικό κίνητρο της δολοφονίας σεξουαλικό. Για την Αστυνομία και προανακριτικά η έρευνα ολοκληρώθηκε με την ομολογία του δράστη. Ωστόσο αναμένονται και τα επιμερισμένα αποτελέσματα των Εργαστηριακών και Τοξικοιστολογικών εξετάσεων αδιάσειστα στοιχεία ενοχής με DNAκό προσδιορισμό του 27άχρονου στη σκηνή εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την Αστυνομική προανάκριση, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην υπόθεση- από τα μέχρι και τώρα ευρήματα και καταθέσεις- δεν προκύπτει η εμπλοκη άλλου προσώπου ως συνεργός του δράστη.

https://www.youtube.com/watch?v=U8luAt0Wwu0

Ο 27άχρονος  Γιάννης Παρασκάκης, είχε έντονη την τάση αυτοπροβολής. Παουσίαζε πολλαπλά ενδιαφέροντα, και επεδείκνυε έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε κανάλι με βιντεοπροβολές και δηλώσεις του που καταδείκνυαν μια προσωπικότητα ιδιαίτερης συμπεριφορικότητας, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται επικίνδυνη συμπεριφορικότητα. Η σύλληψη και στη συνέχεια η ομολογία του για το αποτρόπαιο έγκλημα, προκάλεσε αιφνηδιασμό στον περίγυρό  του, ενώ σε κατάσταση ψυχολογικής κατάρρευσης βρίσκεται η νεαρή σύζυγός του- παντρεύτηκαν πριν από τρια χρόνια ενώ ήταν έγκυος στο αγοράκι τους- ηλικίας 2ετών – ενώ πριν ένα χρόνο απέκτησαν και δεύτερο παιδί, κοριτσάκι, ηλικίας μόλις ενός έτους.

Ο 27άχρονος με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων, ενώ το αυτοκίνητό του έχει μεταφερθεί και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.