Εγκατέλειψαν σε νεκροσακούλα σορό άνδρα, επειδή δεν έβρισκαν συγγενείς του

Το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός σε φωτιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι του, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Το πρωί του Σαββάτου (22/04-09.00) εντοπίσθηκε νεκρός ηλικιωμένος σε ισόγεια κατοικία της οδού Νικοπόλεως, στο Πανόραμα, στην οποία νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά.

Οι Αρχές αναζήτησαν χωρίς να εντοπίσουν συγγενείς του ηλικιωμένου. Γραφείο τελετών ειδοποιήθηκε (22/04- 13:30) απο Αστυνομικό να μεταφέρει το πτώμα στο Ιπποκράτειο- όπως αναφέρει το rthess.gr-. Επειδή όμως δεν είχε να πληρωθεί, δεν το παρέλαβε. Με την κατάσταση να παραμείνει ενημερώθηκε άλλο γραφείο τελετών που δέχθηκε να κάνει την μεταφορά, την οποία οποία πραγματοποιησε.

Πτωμα_ε9

Ο ηλικιωμένος διέμενε επί χρόνια στη μικρή μονοκατοικία που ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα, με προβλήματα υγείας και οικονομική αδυναμία, ενώ δεν είχε σσυγγενείς στη Θεσσαλονίκη. Την φροντίδα του είχε αναλάβει νεαρός από την περιοχή ο οποίος και τον εντόπισε νεκρό το πρωί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν λάβει γνώση από τον περασμένο Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης του ηλικιωμένου. Καθημερινά λάμβανε γευματα και είδη πρώτης ανάγκης, από την εκκλησία ενώ σύμφωνα με πηγές από το Δήμο ζητήθηκε και η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

___________

* Rthess.gr