“‘Έφυγε”ο Αστυνόμος Κώστας Σολδάτος – Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Σολδάτος βυθίζοντας στη θλίψη την αστυνομία στην Κρήτη, την οικογένειά του, τους φίλους αλλά και όλους όσους τον γνώριζαν.

Η εμβληματική φυσιογνωμία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη είχε διατελέσει Διοικητής της Ασφάλειας στο Ηράκλειο, αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και αποστρατεύτηκε στο βαθμό του Υποστρατήγου., «έφυγε» σήμερα (12/12) από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο Κώστας Σολδάτος , ως προσωπικότητα διακρίθηκε για το ήθος, και ως Αξιωματικός ξεχώρισε για  τις ικανότητες στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Ο Κώστας Σολδάτος, ξεκίνησε την υπηρεσιακή σταδιοδρομία του στην Κρήτη το 1979, με το βαθμό του Υπομοιράρχου και έκτοτε επί σειρά ετών είχε υπηρετήσει σε απαιτητικές υπηρεσίες της τοπικής Αστυνομίας, αρχικά στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και κατόπιν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Στη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του χειρίστηκε σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Στο βαθμό του Αστυνόμου, ο Κώστας Σολδάτος, είχε συλλάβει (1992) τον διαβόητο Έλληνα κακοποιό, Βαγγέλη Ρωχάμη. Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή του στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στα ανεπτυγμένα αντανακλαστικά του αποδίδεται η σύλληψη του νεοφασίστα τρομοκράτη Μάρκο Φουρλάν.

Κυκλώματα του Οργανωμένου Εγκλήματος, το Φεβρουάριο του 1997, πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο στο αυτοκίνητο του Κώστα Σολδάτου.Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε όταν η σύζυγος του πρώην Διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου έθεσε σε λειτουργία τον κινητήρα. Από την επίθεση η σύζυγος του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, Γεωργία Μοσχονάη είχε υποστεί βαρύτατο τραυματισμό η οποία είχε δώσει μάχη και κρατήθηκε στη ζωή.

Το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Σολδάτος, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Στις 22 Μαΐου του 2012 με αεροδιακομιδή είχε μεταφερθεί στην Αθήνα για να υποβληθεί για δεύτερη φορά σε καδριοχειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο το μεσημέρι του Σαββάτου (14/12-12.00) και θα ακολουθήσει η ταφή στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Θερμά συλληπτήρια στην ΕΛ.ΑΣ και στην οικογένεια του εα Υ/Γ Κώστα Σολδάτου.